domat tomurcuklanma devresine girdiğinde hatta tohur tuttuktan sonra kızarma döneminde köklerinin aşırı sıvı ortamda kalması malesef azmasına sebep olur. başka bir deyişle bol bol dal yaprak oluyor. bu yüzden tankı 3-5 dakka besinli tuttuktan sonra tamamen tahliye edin. epey bir süre(süreyi tank içindeki nem tamamen sıfıra inmemek üzere kendiniz ayarlayın) bu şekilde kalsın. hava sirkülasyonu olmadığını düşünüyorum ki tankın içindeki nem köklerin yapısının bozulmasını engelleyecektir. bir miktar susuzluk çekmek bitkiyi su stresine sokacaktır. bitki yaratılış gereği alarm verecek ve neslini devam ettirme güdüsüyle tohuma gitmek isteyecektir; bunun için meyveye duracak. tabi su stresine sokmaktan maksat bitkinin meyve içinde kullanacağı nem ve besini de kesmek değil yazın geldiğini havadaki ve topraktaki sıvı miktarının azaldığını anlatmak yani artık meyveye dur be kardeşim demek...
