View Single Post
Eski 22-05-2009, 11:07   #235
envor
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karşıyakaçarşı Mesajı Göster
sayın envor bey yazılarınızı okudum formada yeni üye oldum ben izmirde oturmaktayım son zamanlarda topraksız tarım çok ilgimi çekmeye başladı özellikle domatez yetiştiriciliği ziirat mühendisi bir abimle beraber beraber yetiştiriciliğe başlamak istemekteyiz sizden ricam deneyimlerinizle bize katkı sağlarsanız çok sevinirim size bir iki soru sormak isterim bir sera enaz nekadar bir arazi üstüne kurulur kurulum yani yeri hariç dönüm başına nekadar mal olmaktadır ayriyeten seranın kurulacağı arazi ne özellikleri taşımalıdır ilginize şimdide teşekkür ederim size formdaki herkeze saygılarımı sunarım
Geç cevap için özürdilerim, nasıl olduysa gözden kaçırmışım

Sayın karşıyakaçarşı; Seracılığı istediğiniz kadar alanda yapabilirsiniz, bu size bağlı. Yalnız, piyasada sürekliliği yakalamanız için, özellikle topraksız tarımda 20 dönüm üzeri tavsiye edilir. Karlılık için. İzmirde her yerde sera kurulabilir. İklim bazında konuşuyorum. Topraksız tarım yapacaksanız, serayı kuracağınız yerin toprak yapısınında önemi kalmaz zaten. Yapacağınız seranın bazı tekniz özelliklere sahip olması gereklidir. Mesela; Oluk altı 4.5 metreden az olmamalı, havalandırmalar %50'den az olmamalı vede çatının üzerinde kelebek denilen, çift havalandırma olmalı. Olukları mümkün oldukça derin vede contalı olmalı ki, yağmur suyunu kesinlikle içeriye almamalı, vs. vs.

Bir ay önce, bir firmadan oluk altı 5 merte olan bir teklif almıştım. Galvanizli, çift havlandırmalı vs. vs. Verdikleri fiyat 32.000 liraydı. Bu rakamı telefonda almıştım, yüz yüze görüşmede bu fiyat biraz daha iner, hatta daha ucuza yapan firmada bulunur.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön