View Single Post
Eski 22-05-2009, 09:34   #27
nevsune
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Adalet hanım, görüyorsunuz değil mi insanın ne kadar clematisi olsa da göz doymuyor, her gördüğünü alası geliyor. Bu nasıl bir çiçekmiş böyle. Benim balkonda da var ama asıl bahçe çiçeği bana kalırsa.

İlerde hayallerimdeki gibi verandalı bir evim olursa her bir direğine clematis(ler) sardırmaya karar verdim. Hatta sırf bunlar yüzünden her yere çardak yapabilirim, daha hızımı alamazsam ağaçlara sardırırım Bulabildiğim her noktayı değerlendiririm gibi geliyor bana. Bir de denizakvaryumu'nun fotoğrafını yüklediği bodur clematisler gelsin hele, onları da artık her yere sepiştiririm.

Sevgili Zenfree, bu erkenci bir çeşit şimdilik bulunamayabilir belki. Çiçeklenmesi Mayıs-Haziran olarak geçiyor. Dönemlerine göre getirip satıyor Akdoğa bunları sanırım. Her aradığınız çeşit her zaman bulunmuyor. Son olarak Bauhaus'a Jackmanii aramaya gittiğimde bu sefer de mor olarak "polish spirit" vardı.Her ne kadar çiçeğini Jackmanii kadar çok beğenmesem de istediğim kombinasyonu yapma adına onu aldım. Bu yıl çelik almayı becerebilirsek, gelecek yıl elimizde hayli çeşit olacak demektir

Sevgili limon, bazen heyecana kapılıp ve biraz da tembelliğe kaçıp, araştırma yapmadan sorular soruyorum. O sorulardan biri tepesini budama ile ilgiliydi. Zaten çiçeğimin solması ile birlikte orada sürgünlerin oluştuğunu gördüm, sorumun yanıtını bitkim vermiş oldu İkincisi sorumun yanıtını da videoyu bir kez daha izlemekle aldım. Sizi yormamak ve gereksiz yer işgal etmeme adına sorumu sildim

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön