View Single Post
Eski 22-05-2009, 07:51   #112
denizakvaryumu
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Merhaba sayın Denizakvaryumu, bahçeniz hayırlı olsun ve size kolay gelsin.

Bizim Mersin toroslarda 70 dönüm bahçemiz aynı topraktan. Hatta bitki örtüsü bile aynı görünüyor. Bizim bahçe de başlangıçta aynı sizinki gibiydi. Beyaz topraklı tarlalarda genelde yer altı suyu zengindir. Biraz gübre ile herşey yetişiyor.

Bizim bahçede elma ve ceviz çoğunlukta. Çok lezzetli kiraz, pembe domates ve üzüm yetişiyor. Beyaz toprakta yetişen -benim sadece bizim oralarda gördüğüm- iki çeşit üzüm var. Bir tanesi pembe kokulu -yöresel adı Müşkü-,diğeri küçük taneli erken olan kırmızı bir üzüm. İkiside sulanmadan bağda yetişiyor. Hiç hastalık olmuyor. Sadece küllenmeye karşı kükürt kullanırız. Denemek isterseniz Kasım ayında size getirebilirim.

Mutlaka biraz Ceviz ekin. Şebin ve Bilecik özellikle bu iklime uygun. Aşılı fidan alırsanız ikinci yıl ürün veriyor. Gölgesi ve rüzgarı meşeden çok daha güzel bence. Ama sincapları ve kargaları ne yaparsınız bilemiyorum. Kiraz için de kuşlar çok büyük sorun.

Bizim 35 tane kiraz ağacından bize yetecek kiraz zor toplayabiliyoruz. Cevizlerin ortalama yarısı gidiyor.(Ona göre sayıyı belirleyin diye yazıyorum Bahçe anladığım kadarı ile ilk kez ekilecek. Ne ekerseniz ekin çok lezzetli olacak. Bizim oralarda bir laf vardır. "60 yaşında bahçe yaparsan 90 yaşını sağlıklı geçirirsin" diye. Güle güle büyütün.
Hımmm açıkçası böyle yazılar beni cesaretlendiriyor.

Tamam mercimeği de severim ama hep mercimek hep mercimek nereye kadar.

Bahçede farklı bir şeyler de olması lazım.

Üzüm konusunda her türlü deneme için yardım kabul edilir.Sonbahara görüşürüz.

Zaten bahçenin kapısına " her türlü fidan yardımlarınızı meşe ağacının altındaki kutuya bırakın, boş geçmeyin " diye yazdım

Teşekkürler

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön