Sayın jıbutı, öncelikle 3 saatte 500 cc su vermeyin, saat başında 100cc su verecek bir sistemi oturtmaya çalışın, e bu nasıl olacak diye soruyorsanız işte size bir çözüm
http://www.netafim.com.tr/1412/
Yukarıdaki linkte bulunan damlatıcılardan temin edin, ve her köke bir adet gelecek şekilde sulama borusuna monte edin, ucunada 30-40 cm'lik bir ince plastik hortum takıp bu hortumuda domatesin kökünün yakınına saplayın, saatinizi tutarak bu sistemden bir dakika su geçirin, ve bir dakika içinde hortumdan akan suyu bir beher ölcek ile ölçüp, bir dakikada sistemin verdiği suyu bulup ona göre saatte 100 cc su verebileceğimiz dakikayı bulup, o bulduğumuz dakika kadar zamanda sulamaya devam edin.

Çok karışık oldu, yazdıklarımdan benim bile kafam karıştı

Ondan sonra

; Dijital bir zaman rölesi temin edin ve dinamonuza bağlayın, şimdilik 100 cc su ile devam edin, yalnız domatesiniz büyüdükce su miktarını arttıracağız, yalnız sabah ilk su miktarı 60 cc veya 80 cc olursa çok daha iyi olur, birde güneş batmadan 1-2 saat kala suyu kesmelisiniz.
Sayın jibuti topraksız tarımda başarının %50'si iklimlendirme, %30'u besleme, % 20 'si kültürel işlemdir, yani bunu neden yazdım, hemen sıcaklığı ve nemi ölcebilen iyi bir termometre alman lazım.
Perlitindeki toz oranı önemli değil, suyun 45 santimden akması iyi, yalnız dinamondaki su çıkışına bir T ile bir vana takıp, hortumunuda yüksekten su tankına dökülecek şekilde ayarlarsan çok daha iyi olacağını zannediyorum, sıcak havalarda seranın etrafını açman iyi, yalnız kuzey rüzgarlarını hafife alma, kuzeyden esen rüzgarlar domatese darbe vurabiliyor vede çok daha fazla suya ihtiyaç duyabiliyor. (izlenimlerim böyle)
Ayrıca beyaz sinek için file alabilirsin, hatta almalısın, hem beyaz sinekten korur, hem zararlı diğer böceklerden, şimdilik bu kadar, yalnız seranızın detaylı resimlerini yüklerseniz, konuya daha çok hakim olabiliriz.

Benim nerede yaşadığıma gelince; Antalya, Muğla il sınırındayım, malesef burası kerbela gibi bir yer

ama seviyorum burayı
