View Single Post
Eski 20-05-2009, 13:38   #944
optimus
Ağaç Dostu

optimus's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
bu arada cenan benm minyatür gülümün boyu o kadar yoktu. en fazla 20cm çiçekleriyle o da. çiçeklerini direk sapa bağlandığı yerden kestim, yapraklarını da öyle, bütün dallarının da ucundan yarım santim şeklinde ancak kestim galiba. keserken toprağa yaprak biti düşürmemeye çalıştım saksıyı eğdim, her ihtimale karşıda toprağın üstünden biraz kısım alıp attım. şimdi keyfi yerinde (her iki bitkiminde). işin doğrusu ben o ev tariflerinden yaptım ama tabi karışımları söyledindiği şekilde hazırlayamadım, sanırım ondan pek kar etmedi. ama siz tam tarif edildiği şekilde yapın. olmadı toptan sıkı bir şekilde budayın. bu arada tüm bunalrı yaparken o bitkilerinizi tabiri caizse karantinaya alın, diğerlerine de bulaşmasın. iyice bittiğine emin olduktan sonra çıakrın. ben iyice bittiğine emin olduğumu düşünüyordum (budama yapmadan önceki temizliklerimde) her bir yapraklarını tek tek kontrol ediyordum üşenmeyip. her bir sürgünün içine bakıyordum. (özellikle taze yapraklarda bolca bulunurlar)ve hiç bir şey görmedim bir müddet. ama yaklaşık 1-1,5 hafta sonra o kadar temizliğe rağmen tekrar görünce yaprak bitlerini sinirlenip budadım. iyiki budamışım diyorum, yaz başı zaten, daha çiçek açıp yaprak vermeleri için çok vakitleri olacak değil mi

optimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön