View Single Post
Eski 20-05-2009, 12:21   #144
astop
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-04-2008
Beğenileriniz için çok teşekkürler. Aslında kaktüs bakımında deneyimim henüz 1 yıl diyebilirim. Edindiğim tecrübeyle, kaktüslerin soğuktan donabilecekleri zamanlar haricinde dış ortamda durmalarının çiçeklenmeleri için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ama bazı kaktüslerim için buna ne kadar cesaret edebilirim bilemiyorum. Belki bu kış çoğalttıklarımla tecrübe edebilirim. Bu arada hatırlatmalıyım. Dışarıda duranları, fazla yağmurdan zarar görmemeleri için balkon altlarına aldık. Anlayacağınız şu anki yerlerinden sadece 1m kadar geriye alınıyorlar. Sayın Faruk, belki biz biraz iklim olarak şanslıyız. Bu kış pek ağır geçirmedi Kocaeli'de.

Kışı iyi atlattık ama ben bir türlü yaz pozisyonlarını belirleyemedim hala. Saat 12:00'a kadar güneş alan cam önü mü(dış ortam), yoksa 15:00'dan sonra güneş alan cam önü mü (dış ortam), ya da içeride kış pozisyonunda mı durmalılar karar veremedim. Şu an kış pozisyonunda, içeride cam önündeler. Yaz kış ışık alan, ama biraz serince bir yer. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olacağım.

astop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön