View Single Post
Eski 20-05-2009, 08:30   #57
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
1-Suyun varile giriş çıkış noktalarından sızmasını önlemek için nasıl aparatlar kullanmayı düşünüyorsunuz varil ve giriş çıkışlar demir olmayınca oynayacak.

Demir olmasada iyi bir civatalama ile sorun olmayacaktır, zaten sistemi sadece gübre eklerken söküp takacaksınız. Ayrıca delinecek delikten geçecek civatalı nipelleri birde alttan somunla sıkıştırırsanız ki kendinden sıkıştırmalı vana veya nipeller piyasada mevcut (Eğer bu sistemi bulabilirsem resimlerim).

2-Su motorla basılırsa ana boruda basınçlı su olacak, tanka giriş ve çıkış vanalarını kıssak dahi tanktaki su basınca maruz kalıp giriş çıkış aparatlarını kenarlarından suyun kaçmasına neden olmazmı?

Yeterince kalın plastik varil bulursanız 3 atüye kadar dayanmanız hiçte sorun yaratmaz ancak 3 den sonra sizin için sorun teşkil edecektir ayrıca silikonla veya piyasadan bulabileceğiniz sıvı conta gibi malzemelerle su kaçağı yapacağını düşündüğünüz noktaları destekleyebilirsiniz, yinede benzinle çalışan bir su motorunun sorun yaratacağını düşünmüyorum yeterki bağlantı noktaları sağlam yapılandırılmış olsun.

3-Siz tankı yapıp uygulamasını gördükten sonra biraz resim ve detay verirseniz sevinirim, bir de maliyetini öğrenirsek iyi olur.

Şu an tankı tadilata alacağım kıştan çıkttı ve boruları falan yamulmuş kırışmış, son halini buradan resimlerim. Giriş çıkış vanalarının arasına suyu kesecek bir vana koyacağım ki sistem tam çalışsın şu an komşumun döşediği ana boru yüzünden giriş noktamda bir su kaçağı var onu halletmem gerekiyor.

Maliyete gelince hurdacıdan kilosu 1 liradan 15 liraya çıkma lpg tankını aldım ayrıca 3 liraya ayak olarak kullanmak üzere profil köşebent boru aldım. Vicdansız bir kaynakçıya iki adet dirsek ve birde ayak kaynatmak üzere 30 lira verdim. iki metre hortum 2 lira ve iki adet kaplin bilezik kolye ve iki adette plastik vana için sanırım 10 lira civarı verdim toplam 60 liraya maloldu.

NOT: Bence bu 40 liraya bitebilecek bir iş idi kaynakçı sistemi öğrenmek adına ücret dahi almayacağını üçün beşin önemi olmadığını hatta emekli olduğu için eğer makul olursa böyle hesaplı tanklar yapıp gelir bile sağlayacağını ve öğrenmesinin yanına kar kalacağını söyledi ancak işi yaptıktan sonra başkası aracılığı ile borcumun 30 lira olduğunu söyleyip yine o parayı aldı. Para sorun değil ancak işin adını koymadan ve netleştirmeden iş yapmakta bu işten benim aldığım bir ders oldu zira bu bizim esnafımızın bir hilesi maalesef.
Yine de sistemin son halini bir kaç güne kadar umarım ki buradan resimlerim.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön