View Single Post
Eski 19-05-2009, 23:53   #432
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sn. Alone35,

İslamın ilk emri oku!... Öyle bir soru soruyorsunuz ki forumu hiç okumadığınıza kanaat getiriyorum ve size kızıyorum. Forumu nasıl dolaşıyorsunuz bilemiyorum. Sn. Envor' dan cevap istiyorsunuz. Adamcağızın topraksız tarım başlığında akan su kültürü başlığı altında tam 9 sayfa akan suda marul yetiştiriciliği hakkında A' dan Z ' ye katlı sistemi anlatan paylaşımı var.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7854

Siz bu başlığı okumadan Sn. Envor' dan cevap bekleyemezsiniz.

Sn. Tabiat' ın PVC resimleri var mı? diye soruyorsunuz. Tam beş sayfalık, resmiyle, besin hesabı ile, sera maliyet hesabıyle forumda akan suda marul yetiştiriciliği başlığındaki en güzel paylaşımı okumamış oluyorsunuz.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12632

Size geçen günde söyledim. Hiç bir bilgi insanların önüne hazır tepside sunulmuyor. Sunulsa bile sizin bir işinize yaramaz. Çünki balık yemeyi öğrenirsiniz, balık tutmayı değil.

Size geçen gübre hazırlığı için eksikleri söyledim. Tamam yarın hallederim dediniz, ama okumaktan veya paylaşmaktan sıkıldığınız için unuttunuz yine hazır bir şeyler istiyorsunuz.
Kendiniz iki satır okuyup Sn. Tabiat' ın akan suda marul sistemini kurarken ne zorluklar yaşadığını görmek bile istemiyorsunuz.

Sn. Tabiat o zorlukları yaşayarak forumun en güzel marullarından birini yetiştirdi (Sn. Envor' dan sonra). Siz onu okuyup öğrenene kadar benden Tabiat' ın resimlerini soruyorsunuz. Biliyorum yine darılacaksınız ama ben bunları söylemek zorundayım. Lütfen paylaşılanları okuyun, eksik kalan tarafları sorun ki insanlar size yardımcı olabilsinler.

Forumun en güzel uygulama seralarından birine sahipsiniz ve bunun kıymetini bilmiyorsunuz. Anladığım kadarıyla daha yeni seralar kuracak gücünüzde var ama öğrenmek için bir çabanız yok. Birileri hazırlasın gelsin kursun istiyorsunuz. Evet oda bir yöntemdir ama o zaman işin idaresini profesyonel danışmanlara bırakmak zorundasınız. Siz sadece sermayedar olarak paraları saymakla ilgilenirsiniz.

Ben bu yazdıklarımı hiç yazmadan forum ortamında sorduğunuz soruları görmezden de gelebilirdim. Cevap yazmazdım, sizde unutur giderdiniz. Ama ben bunları söylemek zorunda hissediyorum kendimi. Biraz gayretle çok güzel şeyler yapma imkanınız var. Allah kolaylık versin.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön