Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zaferbelen
Sayın Hocam;Ben yaklaşık 300 m.kare bahçeme damlama sulama kurdum.Zemin tam düz değil.Suyu köyün su şebekesinden veriyorum.Her şey güzel çalışıyor ancak bir sonraki sulama başlayınca bazı memeler su damlatmıyor.Biraz oynayınca hava geliyor,sonra damlama başlıyor.Tabii başında olmadığım zaman bazı yerlerin sulanmayacağı anlamına geliyor.Yüksek tecrübelerinize dayanarak bir fikir verirseniz sevinirim.
|
Bu tip sulama sistemlerinde çok uzman olmamakla beraber mesleğim ile igili olduğundan yardımcı olmaya çalışayım haddim olmayarak.
Bahsettiğiniz sorun sulama işlemi bittikten sonra birdahaki sulama zamanına kadar geçen sürede sulama gözlerinden damlamanın devam etmesi sebebiyle borunun içinin boşalması akabinde tekrar su verildiğinde boruda hava oluşması
neticesinde oluşmaktadır.
Çözümü ise şayet yapabilirseniz hava oluşan bu kısmın borusunu kesip bİr adet T koyup bu T'nin iki ucunu boruya bağladıktan sonra üstteki üçüncü ağıza'da bir adet otomatik hava prujörü(hava tahliye ventili)takılarak sorun çözülebilir diye düşünüyorum.
SAYGILAR