View Single Post
Eski 19-05-2009, 17:27   #80
Aziz Fayda
Ağaç Dostu

Aziz Fayda's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
benim sığlalarım

İzmir-Kemalpaşa-Nazarköy'de yaşıyorum ve ben de sığla delisiyim. Yani aranıza bir deli daha katıldı. Yazılanları büyük bir heyecanla okudum. Okudum çünkü benim de 4-5 yaşlarında Köyceyiz orman fidanlığından getirdiğim üç tane sığlam var. Her sabah çıkıp onları okşar onlarla konuşurum. Onlara elimle değmek bana korkunç mutluluk veriyor.
Bulunduğum bölgede (köyümüzün kestane deresi) yaz kış akan çayın ve üst tabaka suların iyi olması ve devamlı nemlilik olması sanırım benim bahçemdeki sığlaların istediği şartlar olduğundan keyifleri çok iyi.
Ama ben üretim yapmak istiyorum. Köyceğiz orman fidanlığında acaba tohumla mı üretim yapıyorlar ? Yoksa çelikten, ya da havada daldırma mı ?
Bir yazıda havadan daldırma yöntemi anlatılmış. Bu denemeyi çok iyi bilmiyorum, kimden yardım alabilirim.
Bir de bir sığla ne zaman tohum vermeye başlar ? Benim başka bir ağaçta gördüğüm meyvası, ya da tohumu, çınar ağacı meyavasına benziyordu ve daha sert dikenliydi. Bu gördüğüm mü tohum mu ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Aziz FAYDA

Eklenen Resimler

Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön