View Single Post
Eski 19-05-2009, 16:01   #3304
rain_man
Ağaçsever

rain_man's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2009
Merhabalar,

Forumu-özellikle de afrika menekşeleri ile ilgili bu bölümü-uzun zamandır büyük bir merak ve ilgiyle takip ediyorum. Ancak üye olmak bi türlü nasip olmadı kısmet bu güne imiş. Konuya ilişkin kişisel tecrübelerle, bilimsel verilerin-ki bu konuda Kahraman Koray Beye ayrıca teşekkür etmeden geçemeyeceğim-uyumlu ve dengeli biçimde bir arada sunulduğu ender forumlardan bir tanesi. Bunun için birikimlerini bizlerle paylaşan herkese teşekkür etmek istiyorum.

Tahmin edeceğiniz üzere ben de sizler gibi tam bir menekşe sevdalısıyım. Menekşelerimle ilgilenmek, onlarla vakit geçirmek en büyük zevkim. Yalnız bu aralar menekşelerimle ilgili bir sorunum var. Gerçi tam olarak sorun sayılmaz ama yine de aklımı meşgul ediyor.

Şu an için 4 saksıda büyüttüğüm mekşelerimin her biri en az 3-4 köke sahip. Ayırmak istiyorum ama hepsi de çiçeklenmiş durumda ve daha uzun süre duracağa benzemiyorlar. Bildiğim kadarıyla ayırmak için en uygun mevsim bahar mevsimi. Acaba şimdi ayırsam çiçeklenmesine bir zararı dokunur mu. Şimdi ayırmayıp çiçeklerin bitmesini beklesem -ki o zaman da yaz sıcakları bastırmış olacak-o zaman ayırmam ne kadar doğru olur. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Düzenleyen rain_man : 19-05-2009 saat 16:38
rain_man Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön