View Single Post
Eski 01-10-2006, 00:25   #2
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707


Hünnap tohumlarının çimlenme engeli var. Sizin için ve diğer hünnap severler için bilgi edinirken tohumdan yetiştirme zorluğu karşısında fenalık geçirdim .

Olgun meyvenin etini çıkarın.İyice yıkayın, çekirdeği temizleyin.Çekirdek ya 2 saat sülfirik asitle muamele edilir, ya zımparalanıp iyice yaralanır. Asitle muamele edilirse sonra çok iyi çalkalanır. Ya da 60 derece kadar sıcak suda 3 gün bekletilir (sıcaklığı sabit tutmak gerek ). Bir diğer yöntemçekirdek dondurucuda dondurulup çözülür ekilir.


Ya da önce serin bir yerde nemini kaybetmemek şartıyla (nemli pamuk içinde naylona sarılıp ) önce 3 ay oda sıcaklığına sonra da 3 ay buzdolabında bekletilip ekilir.

Görüldüğü gibi yeni bir acer palmatum vakası gibi bir durumla karşıkarşıyayız. Tohumdan elde edeceğiniz fidana da aşı yamanız gerekecek. Dip sürgünü ayırma ile kolaayca ürüyormuş, bunu tavsiye ederim


Propagation: The seeds have an impermeable seed coat that severely inhibits germination. Several methods have been employed to get around th e problem. The seed coat can be scarified by nicking it with a file, or soaking the seed in concentrated sulfuric acid for two hours. Wash the seed thoroughly with water following the acid soak. The seed can also be soaked in hot tap water (approximately 140° F) for three consecutive days. Others have had some luck with freezing the seed. After treatment, the seed are planted in potting soil, covered with clear plastic wrap and placed in bright light. Seeds should germinate within a week to a month or more. Plants grown from seed usually bear fruit within 7 - 10 years, though bearing within 3 years is possible under good conditions The plant can also be propagated by softwood cuttings taken in late summer, and by root cuttings. Little work has been done in the area of grafting.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön