View Single Post
Eski 18-05-2009, 19:39   #422
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Serada ve Çilek ağacında son durum

Başağı domates fidesi balkonun en gözde fidesi oldu. Açan her çiçek meyveye dönüşüyor. Her salkımda bolca tomurcuk var ve çiçeğe dönmüş durumda.

Name:  DSCN2458.jpg
Views: 2958
Size:  54.4 KB

Çimlendirme kabı olarak kullandığım yoğurt kabında şaşırtmak için yer bulamadığım 3 adet fide anaç fide olma yolunda. Bir avuç perlit içinde atık EC ile beslenmelerine devam edip boy uzattılar ve çiçek açmaya başladılar. Ne yapacağımı şaşırdım.

Balkon kapasitem doldu. Bundan önce bir kaç kökte eşe dosta dağıttım. Bunları söküp atmayada kıyamadım. Belki beni şaşırtıp diğerlerinden daha fazla domates yapacaklar. Onlar pes edene kadar böyle devam edeceğiz herhalde.

Name:  DSCN2460.jpg
Views: 3202
Size:  66.9 KB

Diğer domates fideleri uzayarak tavana çarptılar. Durgun suda olan daha fazla uzamasın diye tepe budaması yaptım. Torftakilerde bol miktarda domates oluştu. Bunları büyüyüp kızarması için bunlarada tepe budaması yapsam mı acaba? Ne dersin Envor kardeş?

Name:  DSCN2462.jpg
Views: 2304
Size:  64.8 KB
Name:  DSCN2463.jpg
Views: 1777
Size:  65.6 KB

Çilek ormanı bildiğiniz gibi. El ayak girmiyor. Hergün 5-10 adet stolon koparıyorum. Geçen hafta 7-8 adet daha çilek yedik. Çileklerin kokusu ve görünüşü çok güzel ama şerbeti biraz eksik gibi. Mis gibi kokuyor, sulu ama insan biraz daha tatlı olsaydı diye içinden geçiriyor. Cinsinden mi, yoksa benim yanlış operasyonlarımdan mı bilemiyorum.

Çünki uzun zamandır EC eriyiğini komple değiştirmiyorum. Azalan yerine yeni takviye yapıyorum. EC ve pH' ını kontrol altında tutmak için zaman zaman ilave müdaheleler yapıyorum. (Asitle pH düşürme veya yükselen EC' yi düşürmek için temiz su ilavesi gibi.

Çünki balkonda büyük hacimli deponun suyunu komple değiştirmek çok zor oluyor. Seneye belkide çilek ağacı projesini yeniden gözden geçirip daha düşük kapasiteli bir şey yapacağım. Çok yer kapladığı için bakım yapmamda zor oluyor.

Eklenen Resimler

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön