View Single Post
Eski 18-05-2009, 17:02   #33
ugurtelefon
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalina Mesajı Göster
Uğur bey, domatesleri ektiğiniz kovalar kaç litrelik kova ve saksıların altında bulunan tahta sehpayı sizmi yaptırdınız.

Bu arada bol bol verim almanız dileğiyle terasınız çok güzel.

Domates kovaları 8lt lik boya kovaları.Daha sonraları 14lt olanlarından da buldum ama ****** geç kalmış oldum.
14Lt olanları badem salatalıklar için kullanıcam,herhalde yarın akşam salatalık fidelerini yeni yerlerine alıcak gibiyim,zira 14-15cm oldular.
Alta koyduğum sehpaları daha önce işyerinde kullandığım aksesuar rafları vardı,onları modifiye ederek sehpa haline getirdim.Ama su hasar vermesin diye üzerlerini boyamak istedim,zamanım olmadığı için kalın naylondan defter kaplarıyla ve raptiye yardımıyla kapladım.Maksat hem yer sıcaklığından bitkileri korumak,hemde altta biriken toz toprağı rahatça temizlemek.

Domateslerimden en soldaki şimdilk sekaret döneminde,yaprakları buruş buruş oldu.Kurtarabilcekmiyim bilmiyorum.Toprağını değiştirip,hafiften kök budaması yaptım.Birkaç gün daha bekliycem olmazsa sökücem.Zaten 5 tane daha boyları 20cm olan sırık domates fidem var.yedekliyiz yani

ugurtelefon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön