"Gizli Bahçe" kapısına benzeyen, benim sebze bahçesine açılan kapı

Ben de o romandan esinlenerek sarmaşıkla kaplamayı planlamıştım. Bu sene sarmaşıklar daha da güzel kapattı. Yapacak daha çok işim var. O merdivenin alt basamağı kırıldı. Şimdi oraya daha doğal görünecek basamak yapmak istiyorum. Güler Hanımın bahçesinde vardı. Toprağın üzerine dizeceğim kayraklarla basamak yapacağım, basamakların arasına bodur çiçekli bitkiler dikeceğim.
Nilüfer Akvaryumuna dün iki adet Koi aldı eşim. Alıştılar bile yeni yerlerine. "Duman" (kedimiz) akvaryuma giriş kapısını aramaktan telef olmuş durumda.

O'na da yeni heyecan çıktı iyi oldu. Akvaryumun önündeki bitkiler daha boylanmadıklarından, biraz daha bekliyorum fotoğraflamak için. Koyu Yeşil, gönderdiğin Gala ilk defa çiçek açacak. Yarın açar sanıyorum. Galanın ön tarafına KGürsan'dan gelen Lalegül fidelerini diktim, soluna da adlarını unuttuğum çıkınca hatırlayacağım soğanlıları. Boy sırasına göre aranjman yapmaya çalıştım ama bitkilerin çoğunu tohumdan, soğandan veya fideden yetiştirdiğimden gelişmeleri biraz daha geç oldu. Güzel olacak ama sanırım.

"Sarı Güzel 1" dediğim "Sarıkız" ı bugün akvaryumun bir köşesine yerleştirdim. Bol suyu seviyormuş, bundan daha bol su bulamaz

Bugün, gözüme daha hoş göründü o köşe. Her gün karşısına geçip bakıp, beğenmediğim yerleri kamufle etmeye çalışıyorum. "Tamamdır" diyene kadar göstermeyeceğim size
Sediri ben daha o zaman yaptım. Kışın içerde kullandım, iki hafta kadar önce çıkardım dışarıya. Onun arka tarafını da çiçeklendirmek istiyorum, daha tam karar veremedim.
Yaseminler bu yıl hiç olmadıkları kadar açacak gibiler. Merakla bekliyorum. Ortancalarım da pek keyifliler.
Çimler her zamanki gibi, olsa bir dert olmasa bir dert durumundalar. Hava iki gün sıcak gitti, güneşin en çok geldiği bölge sararmaya başladı bile. İki gün sabah akşam bol sulayınca toparlanmaya başladı. Turf-Set uygulamasını yapacaktım ama bugün çok rüzgarlı, yarınki duruma göre bakacağım.
"Gül" ler bana çok naz yapıyor, kızıyorum. Bu sene çok özen gösterdim, özel gübreler aldım, kutuda yazılanları birebir uyguluyorum. Kokulu Pembe Asma Gülüm ilk defa bol tomurcukta, tek tük açan var, iki güne kadar çoğu açar gibi görünüyor. Diğerinin tomurcukları daha küçük, haftaya ancak açar gibi...
Sebze bahçemi bu sene daha çok seviyorum. İlk sefa 3 adet enginarım var. Baklalarım oldular, 2,5 kg kadar topladım. İnsanın kendi yetiştirdiği ürünlerin lezzeti bambaşka... Bezelyeler de olmaya başladılar. Nanelerde bu sene böcek yok, başlarına bir şey gelmeden, toplayıp kurutmak gerek.
Vişne ağacım çok meyve verecek gibi ama Kayısı da bu sene pek meyve yok. Armut, Ayva da fena değil gibi. Dökmezlerse ilk defa bu sene meyve verecekler gibiler.