Marullarımda haftada bir değişim yapıyorum.. Kesinlikle büyük farklar oluşuyor.. 1 mayısda toprağa diktiklerim ile sistem arasında en az 2 kat fark var... 55 kökden 20 tanesi süper büyüme, 20 tanesi hızlı büyüme, 15 tanesi ise beklemekte.. (neyi bekliyorlarsa.) ama en azından ölmediler...
Maalesef başka bir problem oluşuyor... Hava sıcaklığı 25 - 30 derece olunca ürünlerimiz artık tohuma kaçıp süratle acılaşıyorlar... Artık domatese geçme vakti geldi...
SN. AKIN SELÇUK ÇİLEKTE BÖCEK YORUMUZU OKUMUŞTUM... HEMEN ARAP SABUNU KEKİK YAPIP SIKTIM.. GERÇEKTENDE ÜZERLERİNDE GEREĞİNDEN FAZLA YABANCI KONUĞUMUZ VARMIŞ.. FAKAT BU KARIŞIMDA NACİZHANE GÜLLERİMDEKİ YAPRAK BİTLERİNE ETKİ EDEMEYİNCE DÜN İNDESİT İLAÇLARDAN SAF BİR TÜP ALDIM.. SATICI ISRARLA 1 LİTREYE SADECE 1 DAMLA YOKSA BİTKİN ÖLÜR DEDİ. AYNEN UYGULADIM... ALDIĞIM SONUÇ MÜKEMMEL. DÜN ÖĞLEDEN SONRA SAAT 15:00 DA UYGULADIM. AKŞAM SAAT 20:00 BÖCEK GÖRÜLME YOĞUNLUĞU: 0 AKŞAM 21:00 DEN SONRA BÜTÜN BAHÇEMİ , ÇİÇEKLERİMİ, HATTA SİSTEMİMİ BİLEHAFİF ŞEKİLDE İLAÇLADIM...
|