View Single Post
Eski 18-05-2009, 01:25   #118
gece
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Bahçemizden haberler...

Cigdemdogan; misafir kısmeti ile gelirmiş, bahçeye bu hafta gelemedik diye üzülmeyin, o misafirlerin kısmeti bahçemize bir şekilde yansır, merak etmeyin. Hatta yansıdı belki de; getirecekleriniz için yerimiz, çapalanmış olarak ekim, dikime hazır şu an. Siz gelin yeter!

Bu hafta, Cumartesi gidemeyince ve pazar için bekleyen işleri temizlemeyi düşünürken, malina'nın fani oluşumuzu hatırlatan "ölüm"lü yazısı ile titreyip kendime geldim ve pazar, çocukları kaptığım gibi öğümce'ye koştum.

Malina, "sürünerek" dediği için, pek çoğumuzca sürünmek olarak tabir ettiği belediye otobüsü yoluyla hem de!

Evet, hani arabası olmayanların "nasıl giderim?" deyip de "137 no'lu otobüsle" yanıtını pek ciddiye almadıkları o 137 no'lu midibüsle, üstelik yanıma bodyguard olarak kerimelerimi de alarak, bindiim gittim, "bekleyen işler beklesin, bahçe beklemez!" diyerek.

Güzergah çok güzel, saatlerine uyduğunuzda ulaşım da da sorun yok! Tavsiye ederim, ancak gidiş-gelişi sonraya bırakıp, bahçeye gelir isek:

Geçen hafta gidip ektiğimiz bitkiler cümbür cemaat " ya ne var bu bahçede, bu kadar yazılıp okunuyor!" deyip başlarını topraktan çıkarmışlar, bir hafta içinde bu kadar büyüyeceklerini beklemiyordum. Onlar da tercihlerini benim gibi "beklemek" yönünde kullanmamış olacaklar ki beni çocuk gibi sevindirdiler.

Hele enginar, hele enginar, bir haftada iki gonca peydahlayıvermiş lakin ne yazık ki, şu bizim düşük çözünürlüklü korku filminin yıldızı olan, "zavallı" dediğimiz karıncalar var ya, bu goncalar yoluyla bizden yıkılan yuvalarının intikamını almaya başlamışlar da haberimiz yok.

Buna biyolojik yoldan bir dur demeliyiz arkadaşlar. Bilgisi olan ya da "ben iyi arar, bulurum, enginarlardan karıncaları defederiz" diyenlerimiz de tohumlarımız gibi yapıp, beklemesinler, forum sizden hizmet bekler.

Hizmet demişken, biliyorsunuz bahçemizin bel ameliyesi geçen hafta bitmişti, bu hafta da çapa işi bitti! "Tezekti, topaçtı" diyenleri; topaç gibi, nurtopu gibi bitkilerimiz karşılayacak sadece!

Bahçeye yeni ekilenler mi? Olmaz mı canım, ha bire fasulye ektim. Maş fasulyelerinden başlayıp, bombay fasulyeleri ile devam edip, "yahu şunların ortası yok mu, biri cüce biri dev" der bizim forumdaşlar diye de orta boy bakliyat olarak, börülce (karnıkara) ile devam edip, nohut ile noktayı koydum (malum, noktaya en benzeyen nohut ).

Çardağın iki yönüne de birkaç kök, su kabağı iyi olur diye düşündüm, düşünmekle kalmayıp ekiverdim. Bu yaz bahçeye gelenlerin öyle güzel nostaljik maşrapaları olacak ki, "necefli maşrapa" ööyle bakakalacak, göreceksiniz!

"Karanfilimiz yok" demiştim ya önceden, birkaç çelik getirip toprakla buluşturdum, yanlarına da yalnızlık çekmesin diye yarenlik etmek üzere, gül tohumu (evet tohum!) ekiverdim. Du(r) bakalım!

Bahçemizde durum şimdilik bu. Bu günlük benden bu kadar!

gece
cendereyi kırıp, gitmek istediği bahçemize, gidilmeyen yoldan da olsa giden forum insanı!

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön