Sevgili mesut5 bey,
Benim yaptıklarımda herhangi bir yanma olmadı.Kabuğu kabuğa denk getirirken ise aşı kalemini üzerindeki kabuğa falçata ile hafif kesikler atıp hemde anaç ağaç üzerindeki deliğin kenarındaki kabuğa da ayni şekilde ufak çizikler atıp öylece aşı dalını yerine oturtuyorum.
Bir konu önemli ben deliği aşağı yukarı 3 cm açıyordum ama şimdi kanaatimce bir cm delik bile yeterli olacak zannederim.Bu kanıya nereden vardığım sorulursa;Fazla uzun delik ağacın kendi yapısı üzerinde tahribat yapıyor.Yani önce kendini onarmaya çalışıyor sonra aşıyı besliyor.Bu şekilde elma ağacım geçen sene hiç elma vermedi.Ayrıca üzerindeki aşılarında hiç biri tutmadı.Ben bunu deliklerin derinliğine ve ağacın iç kısmının tahrip olmasına bağlıyorum.Bu yüzden de ağaca matkap aşısını bir tane yapalım diyorum.Derinliğinde saadece tutucu özelliğinden dolayı bir cm ile sınırlı olmasını düşünüyorum.Ama bunun yanısıra aşı makası kullanmadan yaptığım aşılarda inanılmaz başarı var.Özellikle asmada uçtaki dallara aşı tutturmak çok zor olmasına rağmen hemen
hemen %100 e yakın başarı görünüyor.Hele hele çok arzu ettiğim,ağacımın üzerinde herhangi bir dalda değişik bir meyva görmek arzumu bu sene yaptığım aşılarda hepsini tutturarak bayağı iyi bir başarı elde ettim.Darısı sizin başınıza.Kolay gelsin kardeşim.
Hoşçakalın saygılarımla.
|