View Single Post
Eski 17-05-2009, 22:07   #422
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Sn.Günyerer,
Biz üzümleri kurutmalık yapıyoruz.
Menemen ve Manisa ovasında tonlarca üzüm kurutulur ve bu üzümler yurt dışına ihraç olur.

Bu ilaçların kullanılmasına bize Zıraat odaları izin veriyor.
Kurutma potas da yığkanarak bırakılır. 7_9 gün güneşte kurur.

Bizim kullanmamıza izin verilen bakırlı ve zehirli aparatların bu uzun sürede etkisinini kaybolduğunu, etkili ve yetkili ve bu konunun uzmanları söylüyor.

Ayrıca o külleme denen, Amerikan ihraçı hastalık, o kadar lanet bir hastalık ki,
her yıl bardo bulamacı ve kükürt dışında, başka değişik bir zehirli ilaç kullanmak zorunda kalıyorsun. Zaten o zehirli ilaçlarıda Amerika' dan alıyoruz ve kullanıyoruz.

Sn, Güneyerer, biz burada neyin kavgasını veriyoruz, sanıyorsunuz.

Sn. Sülayman bey sultaniye üzümlerini taze ve yurt içine pazarlamak istiyor,
bunun için de zaten zıraat odalarının izin verdiği ve zararlı olmadığı düşünülen
bordo bulamacı ve kükürt bile kullanmamak için yırtınıyor.

Zaten bordo bulamacı denen bakırlı aparat şimdilerde kullanılıyor. Hani üzümlerin erimesine.

Sn.Oğuz beyin ürünü olan bionemin Sn.Süleyman bey tarafından kullanılması ve başarıya ulaşması, yukarıda ki bütün ilaçların tarihin çöplüğüne atılması anlamına geliyor.

Bir ürün bir dizi deneyler, labuatuvar çalışmaları ve denemelerden sonra ortaya cıkan emek/yoğun ve maliyetli bir çalışmadır.
Elbette bir deneme ile böyle bir ürünü mahküm etme hakkı kimsede olamaz.
zaten bionem isimli ürün, bağlarda külleme için test edilmiş ve bu konuda ruhsat verilmiş üründür.

Biz,Sn Oğuz bey ve ürünü kullanan Süleyman bey, şu anada yapraklarda görülen küllmenin görülme sebebini çözmek zorundayız.

Ben inanıyorum çözeçeğiz de.

Bütün kimyasal ve bakırlı aparatların dışın da ilk defa ülkemizde, insan ve toplum sağlığını koruduğunu iddaa eden Bionem ve ROA ürünlerini kullanma
isteğimiz ve çabamız inşallah başarıya ulaşır.

Sn. 20 Horoz bey'in büyük risk alarak ( belki risk değildir) bu uygulamaya girişmesini kutluyorum.

Teşkkürler

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön