Moralim çok bozuk arkadaşlar,bu sabah uyandığımda şirin kediciğin kuyruğundaki bütün tüyler dökülmüştü,hemen veterinere götürdüm sonuç kuyruğunun kesilmesi,barınağa verilmesi **** uyutulmasıydı!Eğer kuyruğu kesilirken çok minik olduğu için ameliyat masasında kalma durumu çok yüksekmiş,ama ameliyattan çıktıktan sonra çok çok iyi bakımının yapılması verilecek ilaçlara bünyesinin zayıf olacağını söylediler..Yani bu durumda da yaşama şansının çok çok az oluşu beni barınağa vermeye itti..İstanbulda yaşıyorum ve koskoca metropolde kediler için maalesef ama maalesef tek bir rehabilitasyon merkezi bile yok,olan 3 yer var Anadolu Yakasında onlarda sadece köpek kabul ediyorlarmış.Zaten Ataşehirdeki barınak kapatılacakmış,Hekimbaşındaki barınak köpeklere aitmiş,Tuzladaki de adece köpek rehabilitasyon alanıymış.Avrupa Yakasında da durum aynı..Adı sokak hayvan barınağı diye geçsede,sokak hayvanı olarak bir tek köpekleri görüyorlarmış.Ben bu işi anlamadım!!Nereye şikayet edilir bilmiyorum ama bundan sonraki hedefim bu..Bana bu konuda destek vermek istiyorsanız gelin topluca sesimizi çıkartalım,sahipsiz onca sokak hayvanı olarak sadece köpek değil kediler içinde ayrı bir barınak yapılsın!Kısırlaştırmayı nereye kadar yapabilirim bilmiyorum ama devletin bu işe bir çözüm üretmesi gerek..Sokaklarda ürüyen binlerce yavrucak var,aç susuz..Üstelik kendini bilmez insan bile demek istemediğim yaratıklarında zalimce davranışları ile hasta ve bakıma muhtaç hale geliyorlar..Hasta yavrucakla bu sıcakta kapı kapı barınak aradım!En son çareyi tekrar veterinere götürmekle buldum.Çok ağladım ve hala ağlıyorum..Benimle sadece 5 gün kaldı kendini çok sevdirdi,beni görünce hemen yanıma gelip sürtünmesi,bana sığınması,kır kır sesler çıkarıp mtluluğunu paylaşması...Kısacası ona çok alıştım ama maalesef hayatım boyunca yapamacağım bir karar vermek zorunda kaldım,çünkü çok acı çekiyordu,halsiz ve sürekli uyuyordu,veteriner yaşama şansının artık çok az olduğunu ve bu şekilde daha da acı çekeceğini söylerek uyutma teklifinde bulundu.Saatlerce kaldım klinikte..Ne yapabilirim diye..Yarından itibaren derin bir uykuya girecek!Kendimi çok suçluyorum..Keşke karşıma hiç çıkmasaydı,keşke hiç görmeseydim..Kendimi hiç affetmeyeceğim hiç!!
|