View Single Post
Eski 17-05-2009, 10:17   #323
uzman16
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Bu büyük olasılıkla "ville de lyon". 497 nolu mesaja bir bakar mısınız, aynısı mı? Taç yaprakları aynı şekilde yuvarlak ve renkleri de benziyor.

Bir de ben sizin clematis saksılarınızı soracağım. Boyu ve genişliği ne kadar? Ben koca saksıya diktim. Eğer sizinki sandığım kadar küçükse ve yeterli geliyorsa hemen ikinciyi alayım

Evet nevsune, aynısı. Çok güzelmiş sizinki de. Uçları diğer türlere göre daha yuvarlaktı, renk bordo içi biraz daha farklı bir tondaydı.

Clematisi ektiğim saksının boyutu 24 x 24 ebatlarında. Yüksekliği 20 cm. Bir sorun yaratmadı bu saksı. Yaklaşık 3 hafta oldu bu çiçeği alıp saksıya ekeli, üzerinde 40 kadar tomurcuk var. (Aldığımda 15 civarında tomurcuk vardı.) Saksının yüzeyini alysium ile kapladım ki kökleri güneş ışığından koruyayım.

Name:  DSCN6068.jpg
Views: 1655
Size:  47.4 KB

Ben yaseminlerimi de bu saksılara diktim. Gayet sağlıklı gelişiyorlar. Her yanı tomurcuk dolu. 1-2 sene sonra daha büyük bir saksıya almam gerekebilir. Şu an keyifleri yerinde. Yaseminlerin altına da sarı ve turuncu renkli çiçekler diktim. Tomurcuklar açınca renk şöleni başlayacak. Bir diğerine de sardunya diktim. Yaseminlerin kokusu da bu şölene katılınca herşey tam olacak.

Name:  DSCN6071.jpg
Views: 1667
Size:  72.8 KB

Düzenleyen uzman16 : 17-05-2009 saat 11:00 Neden: ilave
uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön