View Single Post
Eski 16-05-2009, 19:02   #6
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
sevgili gece çok teşekkür ederim bu gün tarlaya ablamla yanlız ikimiz gitmek zorunda kaldık.ANNEM büyük ablamı hastahaneye G.Antebe götürdü.sabah telefonla görüşüp talimatları aldık. hastahanede dahi soğanların otlarını ayıklayın.domates ve diğer bitkilerin çapa ve sulamasını yapın dedi emir büyük yerden.
giresun fındıklarının hepsi yeşillendi, sakız ağaçlarını fırsat bulunup çeke bildim.
susam bizim buralarda geç kalındı gibi. biz 2 hafta önce ekmiştik bu gün baktığımızda yem yeşil çimlenmiş tabi ablam fark etti.
geçen hafta ektiğimiz bamya ve sevgili Adelet ağacının gönderdiği yerli karpuz çekirdekleri çimlenmişti.resimleri cep telefonumla çekmiştim.ama bunları fotoğraf makinemi götürdüm.bu arada ablam ne ekerse elinden yetişir. çok denemişiz. maşallah ektiğimiz tüm fideler tuttu tohumlar çimlendi.5-6 çeşit kavun ve kabaklar bayağı güzel yeşerdi.
annemin talimatlarını uygulamaktan ve güneşin sıcaktan beynimizi haşlarcasına çapa yapmaktan,yeni süs biberi ve diğer domates türlerini ekmekten ikimiz yorgunluktan yemek yiğemedik. ikimizde çay hastasıyız. termusla çayı köyde demleyip getirmiştik.kalabalık olunca közlü(kömür) semaverde çay demliyoruz.tarlanın en güzel yerlerinden biri geçen yıl söğüt ağacının hemen yanı başında tabi kaynak suyu bulmamız.güzelce temizleyip genişlettik.suyu çok güzel ve buz gibi. su kayalardan sızıp geliyor iç iç hiç rahatsız etmiyor.yarın saat 15'te gidip serinlikte çapa ve sulamaya devam edeceğiz.****** tüm aile ile birlikte. tarlada bulunan türlerin resimlerini çekip siz dostlarla paylaşacağım.

bu arada ablamın karpuz ve diğer çekirdekli tohumları çok ilginç bir sistemle ektiğinide öğrendim. ben kazma yardımıyla küçük çukurlar açıyorum oda 1-2 tohumu önce çukura ekiyor ve üstüne küçük baş hayvan gübresi(Yanmış)bu çekirdek ve tohumların üstüne koyup üstüne 2 pet bardak su koyuyor. neden toprak koymadığını sorduğumda bu şekilde daha hızlı çimleneceğini söyledi.dediğide oldu. yetişen karpuz kavun ve kabakları seyreltip başka çukura ektiği halde tekrar yetiştiklerinede şahit oldum.oysa ben bunların yeniden yetişmeyeceğini biliyordum. sağolsun annem ve ablamdan ve Ağaçlar.net'ten çok şey öğreneceğim için çok mutluyum.

Eklenen Resimler

Düzenleyen bahtiyar02 : 27-10-2009 saat 20:40
bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön