View Single Post
Eski 16-05-2009, 09:20   #77
Alan Parsons
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-03-2009
Domates bitkimin, terasa çıkarmama rağmen çiçek açmaması üzerine sistemi dün itbariyle sıfırladım, siz değerlerli arkaşlarımın görüşleri doğrultusunda iklimlendirme hatalarım olduğunu düşünüyorum, ayrıca yanlış kap seçimi vb. ufak tefek hatalarımda oldu.
Bir süre ara verceğim, tekrar iştahım kabarana kadar, ev halkının direncini kırana kadar çalışmalarım sadece zihnimde şekillenecek, gelişecek.

Topraksız tarımın, topraklı tarıma göre daha zor, daha sofistike oluğu kesin. Forum sayfalarını okudukça, kolay olduğunu düşündüm, iştahım kabardı, hemen işe koyuldum ancak önemli hatalar yapmış olacam ki domatesime çiçek açtıramadım, yeni başlayan arkadaşlara ve kendime ''daha yavaş ve sabırlı hareket etmenin'' önemini vurgulamak istedim.
Ayrıca ''topraksız tarım'' bölümündeki çok önemli bilgileri bizlerle paylaşan üstad kıvamındaki çok değerli arkadaşlar, bu bilgilere belli bir olgunluk neticesinde deneyimleri ile ulaşıyorlar, bu bilgileri hap gibi alıp yutmak her zaman ve herkeste işe yaramayabiliyor.
İlk başarısız denememde çıkarttığım sonuçlar;
1)İklimlendirme en önemli etmen, kapalı ortamlarda yapılan denemeler (oda,balkon vb.), açık ortama göre daha başarısız oluyor.
2)10 kere düşünüp,1 kere hareket etmek size para ve zaman kazandıracaktır. Bazı arkadaşlar, durgun su sistemini denemeden, ilk olarak akan su sistemi ile başlıyorlar, kanımca bu bir kumar, mutlaka başarısız olacaklar demek istemiyorum, durgun su sisteminde piştikten sonra, hap olarak aldığımız bilgileri sindirdikten sonra ''akan su sistemi'' gibi daha uğraşverici ve daha maliyetli sistemlere geçmenin uygun olacağını düşünüyorum.

Düzenleyen Alan Parsons : 16-05-2009 saat 09:52 Neden: ekleme
Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön