Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
Ahmet Bey, "Snow White" dediğiniz "Snow Queen" ile aynı sanıyorum. Bende bir kök var bu türden. Yazdığınız gibi yaprak uçları sivri, kar gibi beyaz değil çok uçuk lila-pembe arası bir rengi var, göbeği vişne rengi gibi. Mor ve Pembeye göre biraz daha küçük açıyor. Tek başına dikilirse biraz sönük kalabilir ama diğer canlı renklerle bir arada güzel duruyor.
...
|
Bir haftadır bu başlığa bakmamışım, kusura bakmayın.
Aklım beyazda olduğu için "snow white" yazmışım, snow queen olacaktı, haklısınız.
"An illustrated encyclopedia of clematis" diye bir kitap var, google books'dan da ulaşılabiliyor. O kitapta snow queen için ilk açtığında pembe-lila gibi olur, sonra tam beyaza döner yazıyor. Çiçek büyüklüğü için de 15-18 cm (yani büyük aileden) yazmış. Bilemiyorum, ben daha çiçek görmedim.
Aslında benim amacım, yazdığınız gibi, niobe ve ernest markham gibi canlı, koyu renklerle birlikte kullanılarak kontrast sağlaması. Şimdi bir de snowman'den madame ... isimli beyazdan aldım. İkisini karşılaştırma şansım olacak. Elimde armandii de var, şu anda çiçeklendi, ama çiçekler çok küçük
