Kırılan dalın altlarından bir çok tomurcuk verecektir. Ben bol tomurcuk versin diye çok boya gitmemesi için tepe budaması yaptım. İşe yaradı, o kadar çok kocaman tomurcuklar var ki...
Armandii ye de yaptım aynı işlemi ama o daha yeni evine alışma evresinde sanıyorum. Bu kadar cömert sunduğum sevgimi karşılıksız bırakmayacak ama eminim
Ayrıca yeni tespitlerimi paylaşmak isterim. Clematisi çelikten çoğaltma çabalarımı biliyorsunuz, başarılı olamamıştım ya hiç. Çok ince narin dallı, nasıl çelik alıp dikilir diyordum. Bu sene dördüncü yılını geçiren Koyu Mor renkli olan Clematisimin dalları o kadar güçlendi ki, çıtkırıldığımı tamamen geçti, eskiden dalın yönünü değiştirmeye korkardım, çıtır çıtır kırılıp elimde kalınca çok canım sıkılırdı. Bu sene çok güçlendi o dallar, demek ki normali böyleymiş, şimdi çelik almaya korkmuyorum.
Önceki mesajlardaki video ları gördünüz mü? Havai köklendirme uygulaması var, en kolay yöntem, denemek gerek.
Sn.Hassoman, bizim bu "Yaban Asması" arsızlığımız çocukların yüzlerce oyuncak dolu olan bir mağazaya girip bir tane seçmek zorunda olması gibi. Birini alıyorken aklınız diğerinde kalıyor. Bu kadar çok çeşit çiçeği olan başka bir bitki var mı bildiğiniz? Bir de saksılar için bodur olanlarından bulsak keşke de her yıl mevsimlik çiçeklerle uğraşmasak.