Öncelikle buradan herkese selamlarımı iletmek isterim.uzun bir zaman şehir dışında olmam ve şu anda da istanbulda eğitimde bulunmam sebebiyle malesef bulunamadım.
burdan daha önce yazılanlarla ilgili bilgilendirme gereği duydum ve sitemimide söylemeden durumayacağım.
Alıntı:
Bir yandan bakınca küçük ayrıntılar, 1.5 YTL veren 2 YTL diye vazgeçecek değil... Ama bunun bir fiyatı varsa, neden doğru yazılmaz?
Kendi işini doğru bilmeyen, burada bile hata yapan, daha nelerde yapıyordur duygusu oluşturuyor.MALİNA
|
Alıntı:
duyuruyu ben yapmıştım.fakat kampanya için hazırlanan afişte 1,5ytl yazıyordu.demekki 1,5 gösterip 2 ytl alıyorlar.ağaçkakanlar öğrenmiş işibende bir suç yok yani arkadaşlar...KEMAL CENGİZ
|
Bu söz için şunları söylemek istiyorum.(kemal cengiz ve malinaya)
öncelikle malina benim yazdığım yazıya dikkatli bakarsan fiyat ile ilgili bir şey yazmadığımı göreceksin.kendi işini bilmeyenler ile ilgili bir ibra kullanılmış sanırım;mühendislikte hata kabul edilemez en küçük hatalarda büyük felaketlere neden olur.o yüzden kimse hakkında önyargılı olmayalım lütfen.ve malina senden de birşeyler beklediğimi bilmeni isterim.
kemal beyede; 1,5 ytl ücret öğrenciler için, yetişkinler içinde 2 ytl dir.stk larında böyle birşey olmaz olması sözkonusu olamaz.hepsinin harcamaların bağışın kayıtları bulunmaktadır ve vakıflar genel müd. denetimi ve kontrolü altındadır.
Alıntı:
kamapanya güzel ama dikilecek agaçların tür seçimini ve toprak yapısını umarım tahlil etmişsinizdir biz k.maraş fidan yetiştiştirme programı bölümü olarak bu etkinliklerin en önemli yanı bu oldugunu düşünüyoruz..
bizimde yapabilecegimiz bir şey olursa bilği paylaşma konusunda hazırız... k.maraştan sevgiler.ALİCAYİR
|
ali bey bu dediklerinizin analizi yapılmadan hiç birşey yapılmaz tabiiki.eğer herkes estiğine göre ağaçlandırma yapsaydı stk ve benim mesleğimin bulunmasının bir anlamı olmazdı.
Alıntı:
Mutlaka tür seçimi,toprak analizleri,dikim sonrası bakım çok önemli.Eminim ki bunlar yapılmıştır.capnus orman mühendisi olduğuna göre bunları çok iyi bilir.İlk dikimler ne zaman yapıldı ,şu anda fidanlar ne halde görmek isterim.Pekçok çalışma ihmal **** amatörlük yüzünden yarım kalıyor endişem o yüzden.carpnus un tek işi bu mu yoksa yardımcı mı oluyor?tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.YILMAZ TAŞOVA
|
yılmaz beykamuda olmam nedeniyle artık ege orman vakfında değilim ama dikim sahasını görmek isterseniz elimden gelen kolaylığı göstererim.dediğiniz gibi toprak nemi toprağın mutlak derinliği,toprağın fizyolojik derinliği,toprak strüktürü,toprak tekstürü.havanın nemi,yıllık ortalama sıcaklığı,yıllık ortalama yağış,arazinin eğimi,arazi yapısı, toprağın asit oranı değerleri olmadan çalışmaya başlanmaz
vb.bunlar ön etüt çalışmalarıdır.
saygı ve sevgiyle