Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tugo
Ah Sn.Dogasever;
Bir yarayı kaşıdınız  )
EM alacağım diye sizinle ve Ankaradaki ortaklarınızla defalarca yazıştım. Anlatması uzun hikaye.
En sonunda ortağınız mail ile banka hesap numarası verdiği gün aynı saatlerde sizden gelen mailde; bu EM süs havuzlarına yaramaz, daha gelişmişini yapıyoruz, haber vereceğiz dediniz. Bu durumda bu malı alamazdım tabii.
B5A başlığındaki, ürün ve pazarlamasıyla ilgili tereddütlerinizi yansıttığınız görüşlerinize tamamen katılıyorum ama sizin EM pazarlama sisteminiz ile ilgili ben de belirsizliklerle ilgili
uzunca bir geçmiş var.
Polemikleri sevmediğim için, hep yazmıyayım dedim ama, burada da EM nin süs havuzlarındaki olumlu etkisini ballandıra ballandıra anlatınca dayanamadım. Tabii bana İngilteredeki başka, Türkiyedeki başka derseniz, bilemem.
Saygılar
|
Sevgili Tugo
Siz ne deseniz haklısınız. Doğru sözlerinize katılmamam mümkün değil. Talepleri karşılama konusunda çok sıkıntı yaşadık. Bazen elimizde ürün kalmadığı oldu. Hem çevreye, hem hayvancılığa hem seracılara ve açıkta tarım yapanlara, hem de tek tek bahçe ile uğraşanlara yetişmek gerçekten çok zor. Benimse herşeyi İngiltereden yürütmem mümkün değil. Ancak, bundan sonra daha yeni ve verimli bir yapılanma içinde çalışacağız ve tüm istekleri değerlendirebileceğiz. Eleştirilerinizi haklı buluyor ve sizden EM adına özür diliyorum.
Ayrıca, gerçekten EM ile ilgili her gün biz de yeni birşeyler öğreniyoruz. Süs havuzlarında hem EM ilave etme zamanı (alg oluşumu başlamadan önce) hem de EM aktif ile birlikte çok az miktarda EM FPE ilavesi de son derece önemli. Bunu kısa bir süre önce keşfettik. Ankara Çayı'nda bir deneme yaptık o zaman çok az EM FPE'nin çok büyük fayda sağladığı ortaya çıktı. Bu denemenin sonuçlarını bir süre sonra bu sitede yayınlayacağım. Süs havuzları için sizin de belirttiğiniz gibi yeni bir formül var. Bu formül aşağıdaki gibi:
- Kuru veya yaş veya kuru/yaş karışık 5-6 adet arpa sapını 1,5 litrelik kapaklı bir plastik kavanoza koyun. (kırparak boyutunu indirebilirsiniz. Ancak yıkamayın.
- 1 litre klorsuz suyun içine 50 ml (yarım çay bardağı) melas ve 50 ml EM1 ilave edin. Suyu önceden 35 dereceye ısıtın.
- Ağzını sıkıca kapatın ve doğrudan güneş görmeyen ve ılık bir yerde fermentasyona bırakın (turşu yapar gibi).
- Ara sıra (yaklaşık 2 günde bir) kapağını hafifçe gevşeterek gazını alın. (Karbon dioksit gazı çıkacaktır!)
- Gaz çıkması azaldığında yaklaşık 7 ila 10 günde çözelti kullanıma hazırdır. Bu çözeltiden, 1 m3 başına bir su bardağı kadar havalar ısınmaya başladığında su sıcaklığı 17-18 C derecenin üzerine çıktığında haftada bir dökün. yaklaşık 3 uygulama yapmanız alg oluşumunu önlemek için yeterlidir. Ancak Türkiyede 4 ya da 5uygulama gerekebilir (Güneş çok parlak olduğu için).
- Uygulama yaparken, doğrudan birkilerin özellikle Nilüferin yapraklarna değmemesine dikkat edin
Havuzunuzun pırıl pırıl olmasını dilerim.