Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muratkocak68
Merhabalar,,, bahçeye küçük bir süs havuzu yaptım, bauhaus da satılan 300 lt lik bir pratik siyah pvc havuz alarak. Içerisine, suyu oksijenlendirici ve nilüfer bitkisi koymak istiyorum (bu arada bu çiçeğe bayılıyorum, aslında nilüfer yetiştirmek için yaptım) ve bir de acaba mümkünmü bilmiyorum ama içerisine balık ta atmak istiyorum. Acemiliğimi azaltacak bilgilere ihtiyacım var... Güzel bir mayıs diliyorum. 
|
Gerçi size yanıt vermişler ama ben de deneyimlerimi paylaşmak istedim. Benim de bahçemde küçük bir havuzum var ve Nilüfer yetiştiriyorum. Nilüfer çiçeğini çok seviyorum. Benimki beyaz açıyor. Bundan 10 yıl kadar önce 2 küçük kırmızı balık alıp koymuştum. Balıklardan birini, havuzuma dadanan bir balıkçıl kuşu kaptı. Daha sonra havuzumun üzerini telle kapattım. Diğer balığın yanına bir arkadaş daha aldım. Birlikte uzunca bir süre yaşadılar ancak bu balıkları bir süre önce kaybettim. Şimdi her sene kurbağa yetiştiriyorum. Aslında kurbağalar kendiliğinden geldiler. Ben de onlara bakıyorum. Su da oksijen verici çok az kullandım. En büyük sorun alg oluşumuydu. Şimdi EM ile bunu da yendim. Suyumun kalitesi çok iyi. Havalar ısınmaya başlar başlamaz, algler ortaya çıkmadan önce haftada bir çay bardağı kadar EM döküyorum havuza (2 ile 3 hafta süreyle). Bu alg oluşumunu engelliyor. Daha önceki yıllarda kurbağa yavrularının çoğu ölüyordu. Şimdi havuzum kurbağa yavrusu kaynıyor. Bir ara resimleri, çekip koyacağım. Bazen havuzdaki yaşamın videosunu da çekiyorum. Havuzumu hiç temizlemiyorum. Dökülen koca Nilüfer yaprakları bile suda eriyip gidiyor. EM onları temizliyor! Siteye video eklemenin yolunu bilen var mı acaba?