Arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevirim ,çiçeklerimin ölmesini istemiyorum..Öncelikle ismim gürkan aydından yazıyorum..Resimlerimni gönderdigim ilk iki resim sanırım **** burdan aldıgım bilgilere dayanarak söylüyorum yucca...Bundasn bir buçuk ay önce topragını degiştirdim degiştirmedem önce bir şey yoktu,taki ne zaman topragını degiştirdim o zaman çiçek bu hale geldi..Sanırım gübresini biraz fazla koydum ve yavaş yavaş topragın üstündeki odunsu yapı resimdede gözüken hal aldı yavaş yavaş sarararak yukarı çıktı ilk önce neden böyle oldugunu anlamadım,sonra gübre fazla gelmiştir dediler ve hemen o topragı attım ve yeni toprakla 3/1 oranında gübreyle degiştirdim takriben degişim süreside 1 ay olmak üzere,ama çiçek kendini bir türlü toplamadı,kuzeye bakan balkona koydum ögleden sonraları güneş alan bir kısım yinede bi gelişme alamadım acaba dedim güneşimi sevmiyor tekrar içeri aldım yine bişey yok.Burdan aldıgım bilgilere göre bu bitki güneşi seviyormuş ve tekrar dışarı çıkarıcam benim istedigim bitki tekrar nasıl eski haline döndürebilirim nasıl canlı cıvıl cıvıl yapabilirim...Kökün yanına bir sopa diktim egrilmeye başlamıştı sabitledim resimde görülecegi üzere,yucca ile ilgili 2 resim yolluyorum kök kısmı ve genek olarak görülsün diye.Bide keserek tektar kök salması ile ilgili bişiler okudum o işlemi ben yeni oldugum için anlamadım bunu tam olrak bana anlatırmısınız **** kesmeme gerek varmı..İşte topragın bi karış üstünden kesin diyorlar toprakta kalanın üstüne mum eritin falan o zaman dahamı çabuk toprakta kalan kısım patlayacak,kesilen kısım için suda bekletin bir ay kadar sonra köklenince torf dolu bi saksııya alın diyorlar o ozaman tutarmı ki,**** benim yuccada bunlara gerek varmı.
Birde resim üçte ismini bilmedigim çiçegim bu hale geldi oda aynı oldu sanırım gübresi fazla gledi onunda hemen toıpragını yucca ile birlikte yeniledim ama onuda kurtaramıcam sanırım bunuda balkona güneşe çıkarayımmı yoksa içerde kalsınmı anlamadım ,yardımcı olursanız sevinirim....
|