Kuşların stresten dolayı da tüy döktüğünü biliyorum. Fakat bana sorarsanız tüy dökmesi çok normal çünkü benim papağanımın da tüy dökme dönemi yeni bitti. Sizin kuşunuzla aynı zamanda tüy döktü ve Pdabirol'un yukarıda da bahsettiği gibi yılda iki kere tüy döküyorlar; ilk ve son baharda.
Ayrıca okuduklarıma göre; kuşlar ve bütün hayvanlar hastayken yemek yemezler.Bu vücutlarının savunma mekanizması. Yemek yendiğinde vücut sindirime epey bir güç harcıyor ve hayvanlar içgüdüsel olarak yememenin sağlıklarını toparlamak için daha iyi olduğunu biliyorlar. Vücut tüm enerjisini hastalıkla savaşmaya harcıyor. Hatta bu yöntem şimdilerde doktorlar tarafından insanlara da tavsiye ediliyor. Hastayken çok yemek yemeyin vücudu yormayın şeklinde. (oysa bizler tam tersini yaparız aman güçten düşmeyelim iyi beslenelim deriz değil mi

) Hayvanlardan öğreneceğimiz çok şey var

Yemek yemediğinde korkmayın benim kuşumda bazen bir iki gün yemez sonra düzelir. Fakat su olmadan yaşayamazlar. Suyu mutlaka içerler.
Evin içindeyken imkanınız var ise pek kafese koymayın, kendi kendine biraz uçma çalışması yapsın. Ben dışarda hiç şansı olmaz diye düşünmüyorum. Hep sizin yanınızda kalmış annesinden birşey öğrenememiş olsa dahi, hayvanlar birçok davranışı içgüdüsel olarak geliştiriyorlar. Bizler gibi deneme yanılma yöntemi, model alma yöntemlerinin dışında onlar içgüdüsel olarak biliyorlar. Tabi malesef bu demek değil ki kargalara yem olmazlar. Ben sadece kendini savunabilmek güvende olmak için kendi cinsleriyle birlikte sürü halinde takılması gerektiğini içgüdüsel olarak bilecektir diye düşünüyorum.Umuyorum küçük yavrunuz kolayca kendi ortamına adapte olur da, sizin de gözünüz arkada kalmaz.