View Single Post
Eski 13-05-2009, 14:14   #554
senor
Ağaçsever

senor's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2009
Benim difenbahyam sahip olduğum çiçeklerin içerisinde en güzellerinden biri idi, bol aydınlık ve kısmen güneşli yerini çok sevmiş, yaşlı olmasına rağmen bir de alttan yavru vermişti. Daha önceleri yaz ayında hem temizlik hem de yapraklarını ıslatmak için yıkadığım olmuştu; ancak, kış ayında yıkadım tamamını ve çok üşüdü, hem de saksısında fazla su birikti. Bir hafta içinde yaprakları kurudu ve dibindeki yavru fazla sudan öldü. Bu esnada aylardan Ocak ayıydı. Güzel çiçeğimi durduk yere yıkamadım tabii, karlı bir günde evden taşınmış idik ve üstü yaprakları görülemeyecek şekilde toza tabi tutulmuştu işçiler tarafından.
Nisan ayına girdiğimizde yaşlı olan dallardan birini üç yerinden kestim ve hepsini suya koydum. Fakat kök vermedi, aksine çürümeye yüz tuttu. Daha sonra eski saksısına yanyana diktim hepsini.
Şimdi altta görüldüğü gibi ne canlı ne de ölü bir halde. Su vermeyi kestim. Tamamen kuruyunca sulanıyor sadece.
Yani siz siz olun kış ayında bu çiçeği yıkamayın. Hatta korkumdan tozlanan diğer çiçeklerimi de yıkamıyorum halen.
Yine aydınlık ve doğu cepheli yeni yerinde (eskiden güneyde idi) çok yakında olmasa da eskisi gibi canlanacağına inanıyorum çiçeğimin. Bugüne dek çiçek öldürmeme çabalarım hep sonuç verdi, bu da ölmeyecek, biliyorum.

Eklenen Resimler

senor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön