View Single Post
Eski 13-05-2009, 13:51   #5389
sehersongur
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Merhaba ata kartal,

Ilk resimdekiler Şebboy, hoş kokulu genelde tek yıllık ama ılıman kıs gecıren yerlerde uzun omurlude olabılen kesme cıcekcılıktede sıkca kullanılan bıtkıler... Yanmıs hayvan gubresı disli dere kumu ve bahce topragı karısımı uygun saksı harcı olabılır... Standart bır sulama alıskanlıgı vardır.. Eflatun olanda tohum zarflarıvar onalrı sararıp kuruyunca toplayıp gelecek yıl Şubat_mart gibi saksılara ekebilirsiniz. Naylon posetle veya cam lada kaparsanız ekili saksıyı hemencecik çimleniyor tohumları.

2. kırmızı cıceklı olanın latıncesını hala anımsayamadım bende 3 cesıdı var... adını aksam evde yazarım kıtaptan bakıp... gusel uzun ömurlu bol cıceklı bır saksı bıtkısı cok ozel ısteklerı yok... yukardakı toprak karısımını bundada kullanıyorum sıkıntı yok...

3. Bizim çilli begonya dediğimiz tür.Latincesini gene evden bakmam gerek, hafif asitli toprak severler, düşkün olduğum bitkilerden .. Ben iyi çürümüş çam ormanı topraklarını normal bahce topragıyla karıstırıp ekiyorum , mutlular hala... suyu sever ama abartmadan vermek gerek yapraklara çok aşırı sıcaklarda su puskurtmeli. 2, ve 3. ler aşırı güneş almassa iyi olur...

Sevgiler

sehersongur Çevrimdışı   Başa Dön