View Single Post
Eski 11-05-2009, 18:07   #357
cybl
Ağaç Dostu

cybl's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2009
Merhaba arkadaşlar.
Bu da benim japon gülüm. Bana 2008 yılı nisan ayında bol pembe çiçekleri ile hediye gelmişti. geldikten bir kaç gün sonra çiçeklerini döktü. Sonra yapraklarında sararmalar başladı ve onlarında çoğu döküldü. Ben de belki gelişimi hızlanır diye budadım. Bütün bir kış hiç gelişim göstermeden öylece kaldı. Meğer ben onu güneş almayan bir yerde tutuyormuşum. Bunun yalnış olduğunu da buradan öğrendim tabi. Sonra cam önüne koyunca havalar da ısınınca bizimki uyandı. Şimdi yeni bir çok yaprak çıkardı. Toprağa yakın kısmındaki odunsu dalından da bir sürgün daha verdi. Sanki yerinden memnun gibi. Ama yeni çıkan yaprakları niye yeşil değilde kahverengi birde onu anlayabilsem.
Sulamasını toprağı kurudukça yapıyorum birde yazın 10 günde bir çiçekçimden aldığım kendisinin hazırladığı toz bir gübre kullanıyorum.(ama içeriği konusunda bir fikrim yok) Hafta sonu sıvı yaprak gübresi aldım onunla yapraklarını spreyledim.
Bu konuda bir fikri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.Aşağıya fotoğrafını ekliyorum.
Teşekkürler sevgiler...

Name:  picture_00045.jpg
Views: 4139
Size:  61.4 KB
Name:  picture_00046.jpg
Views: 4125
Size:  54.5 KB

cybl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön