Arkadaşlar, benim geçen yıllardan edindiğim tecrübem ise biraz daha farklı. Domates fidelerini çiçek tomurcukları görülene kadar direk güneş altında tutuyorum. Çiçeklenme başladığında ise yarı gölgeye alıyorum. Aynı durum biber fideleri için de geçerli. Fidelerin pişkinleşmesi için güneş almaları çok önemli. Bu durumda suyunu da fazla vermiyoruz ki bir an önce çiçeğe yönelsin. Yaprakları aşağıya doğru sarkmaya başladığında ve sabah serinliğinde suluyoruz, yani suyu sakınıyorum iyice. Fakat meyveye durduktan sonra kesinlikle direk güneş bozuyor. Tabi sözkonusu durum saksıda üretim için geçerli.
Ayrıca haftada bir kere yanmış keçi-koyun gübresi şerbetini suyla seyreltip vermek çok iyi geliyor. Tabi bunlar benim kendi tecrübelerim.
|