View Single Post
Eski 10-05-2009, 21:29   #91
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Solucanlar adına mücadele.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caucasus Mesajı Göster
Sayın Perilimerili, ben köstebek mücadelesini bıraktım sonuçta onlar da canlı fazla bir zarar vermediklerine kanaat getirdim. Sonuçta onlar da toprağı havalandırıp belli bir işe hizmetediyorlar. Ben de rahatladım zannedersem köstebekler de rahatlamışlardır
Sayın,caucasus şunuda belirtmekte fayda gördüğüm için açıklamak ve sizi aydınlatmak istediğim için konunuza yorum yazma ihtiyacı duydum, arkadaşım bahçemizin toprağındaki solucanların birinci sıradaki doğal düşmanları köstebeklerdir.

Köstebekleri bahçenizdeki zaralarını dar açıdan bakarsanız toprağınızı havalanması karşısında faydalarından ötürü gözardı etmeden önce solucanların topraklara faydalarını araştırdıktan sonra, kanaatini koymada daha sağlıklı bilgilerle ulaşır,zarar-fayda ölçüsüne sahip olarak daha bilimsel çevreci olarak kanaatinizin oluşacağına eminim.

Bence faydalı olanların yaşaması için zararlı olanlarında baskılanması gerekir kanısındayım.Bahçenizde sulhun devamında üretime sekte vuranlar bahçe dışına sevgi ve saygılarımla hoşça kalın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön