View Single Post
Eski 10-05-2009, 18:54   #369
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Serada ve Çilek ağacında son durum

Başaşağı domates beni şaşırtmaya devam ediyor. Küçük yoğurt kasesinde çiçeğe durdu. Ben bu çalışmayı deneme için yapmıştım, bu yüzden domates fidesinin cinsini ihmal etmiştim.

Elimde koltuk almalardan köklendirdiğim bir fideyi yapmıştım. ****** sırık domatesi başaşağı uzatmak mümkün olmadığı için fidecik baston gibi kıvrılarak tekrar yukarı döndü ve uzamaya devam ediyor. Askıda sırık domates modeli oldu.

İyi güneş alan bir köşede olduğu için hemen tomurcuk ve çiçek yaptı. Yakında altı ay büyük kardeşlerini kıskandıracak kadar meyvesi olursa şaşırmayacağım.

Name:  DSCN2411.jpg
Views: 1320
Size:  52.9 KB

Diğer domateslerimden saksıda olanlar çok güzel meyve yaptılar. Gerçi Envor' un salkımlarına yetişmemiz mümkün değil ama yine de idare eder. Boyları tavana değmek üzere. Durgun suda olan fide tavana çarptıktan sonra geri döndü. Çamaşır iplerine çardak yapacağım.

Name:  DSCN2423.jpg
Views: 1426
Size:  74.4 KB
Name:  DSCN2425.jpg
Views: 1278
Size:  50.7 KB
Name:  DSCN2424.jpg
Views: 1299
Size:  39.8 KB

Balkondan da, evden de atılmazsak iyi. Öyle bir hastalığa tutulduk ki nerede fide görsek alıyoruz. Yer var mı? yok mu? düşünmeden. Semt pazarında üzerinde meyveleride oluşmuş çeri fideleri vardı. En küçüklerinden henüz meyve tutmamış bir tane alarak yoğurt kabından yaptığım durgun suya koydum. Zaten çiçekler vardı, besin eriyiğini görünce daha da neşelendi. Bir bebeğimiz daha oldu anlayacağınız.

Name:  DSCN2421.jpg
Views: 1413
Size:  67.5 KB

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön