Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi onurkaraaslan
Herkese Merhaba,
Geçen hafta Bauhaus'dan 2 saksı cherry domatesi alarak balkonuma yerleştirdim. Balkonum genel olarak sabah güneşi alan gün boyu aydınlık ve havadar bir balkon. Ekte fotoğraflarını gönderdiğim domates fidelerimle ilgili bir kaç sorum olacak. Yardımlarınız için teşekkürler
1- Fidelerin saksını değiştirmem gerekir mi? Gerekirse ne büyüklükte bir saksıya ve hangi toprak kullanarak yapmalıyım?
2- Bu fideleri ne sıklıkta ve miktarda sulamalıyım?
3- Fidelerin yaprakları toğrağa çok yakın alt kısımdaki yaprakları azaltmam gerekir mi? Bir tanesinde sarı bir yaprak var bu yaprağı kesmeli miyim?
|
Sayın onurkaraaslan, açtığınız konuyu bu başlığa taşıdım, çünkü cherry domatesinizin varyetesi red robin!
Sorularınızın kendimce cevapları;
1- Fidelerinizin saksılarını değiştirmenize gerek yok, sadece iyi bir şekilde beslemelisiniz.
2- Fidenizi hergün ve mümkünse aynı zaman dilimlerinde sulamalısınız. Resimde gördüğüm kadarı ile bolca güneş alıyor, ben olsam günde en az iki defa birer pet bardak su verirdim, (sabah ve ikindi) ****** domatesin bulunduğu ortamı siz daha iyi biliyorsunuz, ortam aşırı ısınıyorsa sulamayı günde üç defaya çıkarta bilirsiniz.
3- Fidenizin alt yapraklarını almanıza gerek yok, özelliklede yaprak ve gövde arasından çıkan filizleri (koltuk) kesinlikle kopartmayınız. O söylediğiniz sararan yaprağın bitkiye hiç bir faydası yok, hatta görsel olarak ortamı bozduğundan koparta bilirsiniz.