Merhaba arkadaşlar
Ben de bugün bir Kamelya bitkisi sahibi oldum; hem de bu bitkiyi hiç tanımadan ve plansız bir şekilde meyve-sebze pazarından aldım.
Pazar alışverişine çıkmıştık; bir amcabey satmak için saksısıyla yolun ortasına koymuş ama tek bir çiçek başka yok.
Geçerken dikkatimi çekti üzerinde bir sürü goncası vardı adını sordum Kamelya, çok güzel çiçeği açar gül gibi dedi. Evde kendim yetiştirdim diye de ekledi.
Bu arada başka biri ile pazarlık yapıyorlardı. Neyse dedim yürüdüm.
Beş on adım sonra eşime çiçek hoşuma gitti satılmadıysa alayım dedim döndük aldık.
Hiç pazarlık yapmadım (ilk defa :-) ) zira 18 TL'ye bırakmamıştı benden önceki talipliye 20 TL'ye aldım gitti.
Yapraklarının yaz kış yeşil kaldığını, kendisinin balkonda baktığını bir sene evde tuttuğunu ama çiçek açmadığını bana da balkonda bakmamı tavsiye etti. Bende şimdilik balkona koydum.
Baktıkça daha da sevdim yeni nebatımı. Bedeni odunsu yaprakları koyu yeşil bu bile yeter bana zira ben daha çok yeşil salon bitkilerini seviyorum çiçek şart değil benim için. Evde tohumdan fıstık çamı yetiştiriyorum, bir adet benjamin, bir top şeklinde kaktüs ve bir tane de palmiye ağacım var.
Bu arada az önce ölçtüm de geldim Kamelyamın boyu 3,5 karış kadar yani yarım metreden fazlaca.
Pahalı mı aldım bi çiçekçiden falan mı baksaydım diye düşünürken forumda okuduklarımdan sonra ucuza aldığıma kanaat getirdim.
Lafı çok uzattım zannedersem kusura bakmayın arkadaşlar benim Kamelya maceram böyle başladı.
İnşaallah uzun yıllar yaşamasına vesile olurum sizin de desteklerinizle zira bakımı hakkında sizlerin paylaşımlarını takip edeceğim.
İyi akşamlar.
Düzenleyen Nebat : 13-02-2010 saat 19:13
Neden: İmla hatasından mütevellit.
|