Bir dakika arkadaşlar ben yalnız Halil bey benim asmalarda mildiyo var veya üstten yapraktan gelir diye ifade etmedim.Sadece benim gözlemlediğim asmalarda yavaş gelişme olustuğunu yazdım ve gözlemlediklerimi buraya fotoladım .Ben sadece kendi asmalarımın durumu kökten geldiğini ve bunun cok büyük ihtimalle topraktan tam olarak verim alamadığımı söylemek istiyorum.
Ayrıca kurutma işini tam olarak bilmiyorum bunuda yeni duydum ama Halil bey geçen yıl şunu gördüm ve ayrıca duydum .Dediğiniz gibi biz kestiğimiz kurutmalık üzümlerde normal sartlarda potosa daldırıp cıkarma sartıyla üzümü betona sererek kuruturuz.Ama geçen yıl buradaki arkadaşların coğu kesilen üzüm salkımlarını hemencecik betona serip üzerine bildiğimiz taral ilaclama makinasıyla potas suyu serperek kurutma işlemi yaptıyorlardı. Bende ilk başta bunu inanmamıştım .Görünce inanmak zorunda kaldım.
Ama ben oguz beyın dediği tam olarak kimyasal adını bilmediğimin ve ne anlama geldiğini tam olarak anlıyamadıgımın aflatoksin biz üzümleri kuruttuk tan sonra üzerine uygulayınca içerisijnde kurttlanmayı önlediğini sanıyorum. Yoksa sadece üzerine püskürterek bu kurutma işlemini yapmak ******* pek inanacagım iş değil .
Bir cevabı daha yazmayı unutuyordum .Halil bey eger sizde taral makinası kullanıyorsanız ve bionem kullanacaksanız ilk önce oğuz beyle irtibata geçin çünkü ben irtibat dışı olarak kullandım ve 2 kilo bionem kaybettim .Kullanmadan önce muhakkak taral uçlarını değiştirin yoksa bizim eski usulde atmış olduğumuz gibi bolcana yıkarsanız boşu boşuna ilaç sarfiyatımız oluyor.Calısmalarınızda basarılar dilerim .Kolay gelsin

))