View Single Post
Eski 25-09-2006, 09:31   #453
ormanbotanigi
Ağaç Dostu

ormanbotanigi's Avatar

Giriş Tarihi: 24-08-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acerpalmatum
Mine Hanım bu soru bombardımanı karşısındaki sabrınızdan dolayı sizi tebrik etmek istiyorum.
Tüm yaz boyunca ege, doğu karadeniz ve iç anadoluda gezerek bonsai olmaya aday ağaçlar aradım. Balıkesir'de 1 adet Tokat'da 1 adet çam tespit ettim. Bu ağaçları sökerek saksıya almak istiyorum. Bu ağaçların türlerini bilmiyorum(kızıkçam, karaçam Vb.)
1_Bu ağaçları sökmek için en uygun mevsim sizce nedir ? Çam türleri için ortak bir dönemden bahsedilebilirmi ?
2_Daha önce hiç ibreli türlerde böyle bir şey denemedim özellikle tavsiye edeceğiniz dikkat edilmesi gereken püf noktaları varmı ?

Teşekkür ederim.
Aday ağaçların resimleri sitemize eklerseniz hangi çam türleri olduğu konusunda size yardımcı olma imkanımız olur. Bütün ağaç türlerinde söküm işlemleri kışın yapılır. Çünkü bu dönemde ağaçlar aktif değillerdir. Ancak iğne yapraklı türlerde durum biraz farklı. örneğin çamlar az da olsa fotosenteze devam ederler. Dolayısyla söküm sırasında çok dikkat etmek gerekir. Çamlar kazık kök yaparlar yani derin kök salarlar. Bir kürek ve kazma yardımıyla mümkün mertebe derin kazarak fidanı çıkarmaya çalışın. Sakın elle çekerek çıkarmaya çalışmayın. Çıkarma işleminden sonra saksı içerisine girmeyi zorlaştıran kılcal kökleri bir budama makası yardımıyla kısaltın. Burdan sonrası size kalmış. teşekkürler

ormanbotanigi Çevrimdışı   Başa Dön