Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi x-29
Peki elde ettiginiz solucan gubresini bahcede deneme sansiniz oldu mu?
|
Sulucan gübresini bire bir şekilde test etmedim, fakat bahçemde yetiştirdiğim sebze ve meyvelerin tat ve aromalarından bunu fark etmek zor değil.
Ben bahçemde sebze yetiştiştirdiğim yıllardan beri kışa gelen zamanlarda dışardan sebze alıp yemiyorum hele domateslerimi hep arıyorum, adeta kendi bahçemin ürünlerinin fanatiği olarak gözüm sezon dışında sebze yemek istemiyorum.
Bahçemdeki ürünlerin farklarını komşuların gözlemlerinden müşhade ettiğim çok zaman olmuştur, komşulardan bu konuda müspet, menfi tenkitler almakta olduğum bu durumlar karşısında bendeki yansıması olarak bu konudaki gelişmelerin kaynağının solucan gübresine bağlıyorum.
Komşularımın tenkitlere konu olan gözlemlerinden bazılarını açıklamak isterim; kendilerinin bahçesindeki ürünleri benim bahçemdeki ürünlerle mukayese ettiklerini bizimkiler neden böyle olmuyorda, seninkiler oluyor diyerek sen muhakkak hormon kullanıyosun diyenler olduğu gibi, lağımlarlada suluyosun diyerek kendilerince konuya açıklık getirmek istiyorlar.
Ben kendimce ne yaptığımı bildiğimden komşuların bu davranışlarından solucanlarla yaptığım bu kompost gübre mucizesinin sonuçlarını çıkararak, tenkit ve eleştirilere " meyvalı ağacı taşlarlar diyerek" olumlu sonuçlar çıkarıyorum.