Alan o kadar büyük ve güzel ki anlatmayla bitecek türden değil. Kısa bilgiler aktarmak daha faydalı.
Sasalı Doğal Yaşam Parkı 425 bin metrekare alan üzerinde ve girişten sırasıyla Çayır Köpeği, Pelikan Havuzu, Su-Kara Kaplumbağası, Çocuk Hayvanat Bahçesi, Deve, Kızıl Geyik, Ceylan, Alageyik, Yaban Keçisi, Kuşlar, Yırtıcı Kuşlar, Papağan evi, Kurt, Ayı, Sırtlan, Afrika Savanı, Maymun Adası, Asya Fili, Tropik Merkez, Puma, Aslan, Kaplan ve son olarak Gölet bölümü olmak üzere 25 bölümden oluşmaktadır. Her bölüm apayrı bir cennet. Ayrıca botanik bahçesi de mevcut. (Buraya bayılacaksınız.)
Doğal Yaşam Parkına Toplu Taşıma Aracı ile Ulaşmak İçin Bilgi: Bostanlı Vapur İskelesi’nden kalkan 777 numaralı otobüsler ile ulaşabilir.
Ziyaret Günleri ve Saatleri: İzmir Doğal Yaşam Parkı haftanın her günü, bayram ve tatil günleri de olmak üzere 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Giriş Ücretleri: İzmir Doğal Yaşam Parkı giriş ücretleri öğrenci 50 Kuruş, tam bilet ise 1.50 TL olarak belirlenmiş olup çarşamba ve cuma günleri toplu okul ziyaretleri ücretsizdir.
Ben toplanıp araçlarla gitmekten yanayım, herkes fikrini belirtsin, kimbilir belki de kapıda buluşuruz. Yukarıda da yazdığım üzere ulaşım çok kolay. Sabah 10:00 gibi orda olmak çok iyi olur çünkü koskoca gün yetmeyecek bize, eee biz şöyle bir bakıp geçenlerden değiliz nede olsa..) 29 ayrı bölüm ve birde botanik bahçesi var, herbölümde 15 dk geçirsek buda 7,5 saat yapar.

Ki ben daha fazla vakit harcayacağımızı düşünüyorum..
Alan içinde yer yer kafeler mevcut, bütün ihtiyaçlarımızı rahatça giderebileceğiz.. Bu gezi çocuklar için de çok iyi bir seçenek olacaktır, asla sıkılmayacakları, keyifli vakit geçirebilecekleri bir yer..