View Single Post
Eski 23-09-2006, 13:56   #90
L'ErableduJapon
Yeni Üye

L'ErableduJapon's Avatar

Giriş Tarihi: 18-09-2006
Erkan hocam yine ben
drosera rotundifolianın nerede olduğunu buldum. 5 den fazla populasyonu olmakla beraber bulunduğu alanda sphagnumda var.
bu türlerin ülkemiz için çok nadir olduğunu paylaşmak isterim. tabi siz bunu biliyorsunuz erkan hocam. bitkiler ciddi şekilde betonlaşma baskısı altında olduğundan tohum bankasının oluşturulmasını öneriyorum.
bu arada son 1 hafta içersinde yapmış olduğum yoğun araştırmalar sonucu maalesef ülkemizdeki etobur, orkide ve benzeri türlerin yurtdışında RARE ibaresi altında yüksek rakamlara pazarlandığını görmek içimi biraz burktu.
avrupalının tohum bankası ile bir şekilde yerli türlerini koruma altına aldığını ve hatta yine nadir olan başka ülkelerin yerli bitki koleksiyonunu yaptığına şahit oldum. ömrümüzün bu yaşına kadar sayısını hatırlamadığımız kadar piknik alanı dağ gezileri orman içi sağlık koşuları vs vs yaptığımız ve zaman zaman farkettiğimiz ve farketmediğimiz yerli bitkilerimiz yurtdışında pazarlanıyor arkadaşlar.
soyu tehlikede olanlardan bahsediyorum.
bu arada türkiyenin gizli bitki örtüsü (evimizde bahçemizde baktıklarımız )bunların yanına tohum bankası sayesinde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan türlere 1 adet saksı ayırmamızı da teklif ediyorum.
tamamiyle bitki türleri bakımı vs vs bu konulara acemi olan ben bütün bu acemiliğime ve cahilliğime rağmen sizlerinde vereceği teknik bilgiler ışığında takdirinizi alacak kişisel hemşirelik yapacağıma söz veriyorum
Saygılar..

L'ErableduJapon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön