View Single Post
Eski 07-05-2009, 07:27   #414
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Lonicera arkadaşa önerimdir.

Topraklara verdiğin hizmetin karşılığını fazlasıyla almanı temennisiye işlerin kolay mutluluğun daim olsun toprak dostu arkadaşım.

Yaptığın işi çok iyi anlıyor ve takdir ediyorum, çay posalarınla uğraşarak fazla vakit kaybederek kendini yorma, bu posaları bahçende boş toprak varsa oraya sererek kurut toprağın sıcaklar altında kavrulmadan posaların nemiyle toprağındaki canlılar hayat bulsun.

Bahçende bu posaları kurutma imkanı yok ise başka bir yerde mesela çatıda naylon üzerinde olabilir, demek istiyorumki çay posalarını bulduğun kaynağa hız kazandır sonuçta bunların kuruması bile senin toprağına bir değer katacaktır .

Arkadaşım sözü bu posaları değerlendirme yöntemine getirmek istiyorum, arkadaşım kurumuş olan çay posaları senin bahçenin malç işlerinde kulanmanı öneriyorum çünkü malçlama yapmakla, kompost yapmakla toprağına uygulacağın bu organik atığın besin değerleri malç yapma yönü daha fazla toprağına uyguladığın malç'ın getirisini sana açıklamak isterim malç uygulanan toprak yapısına solarizasyon etkisi, toprağın içindeki canlı populasyona gıda ve beslenme, ve solucanların üremelerine çürüntü besin , örtü yaptığın topraklarda yabani ot tohumların baskılayacağı toksin etkisi daha sayılacak birçok faydalarla tercih sebebi sayılabilir.

Bu malç konusu senin iyi düşünerek kompost konusudaki uygulamalarını bir paralellik içinde yürütmeni samimi olarak toprak, kompos, bahçe konularında hasasiyet uyguluyan bir arkadaş olarak öneriyorum.

Bu parlak fikir benden takdir edip uygulamak senden diyerek kanaat sana düşüyor sevgi ve saygılarımla hoşça kal.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön