View Single Post
Eski 06-05-2009, 20:43   #128
jineop
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Sevgili Koyu Yeşil
Bugün yaptığım gerçekten 10 numara oldu.Sitenin girişinde bir peyzajcı var bizim ev girişleri için yaklaşık 3 kasa uzunluğunda eni biraz dar tahtadan bir saksı yapmışlar hoşuma gitti ,fiyatını sordum 178 liraymış,gözlerim yerinden fırladı .Ben bunu yaparım dedim ,bugün yaptım sonuç gerçekten mükemmel oldu.Yarın paylaşırım sizlerle ,uyduruk muyduruk ama valla çok begendim. Çiğdemlerimi yerlerinden söktüm,hepsi 5-6 yavru vermiş.4 paket dikmiştim bir paket 4 paketlik olmuş onları az sulanan ,gölgelere aktardım.Kapının sol ve sağ yanı duvar dibi,ve clematislerin olduğu köşenin yanlarına ve önlerine. Ama yaklaşık 20 çiğdemi daha ayıramadım onlarda bu kadar arttılarsa yaklaşık 100 çiğdem daha var dikilecek. Buraya ilk geldiğimde her tohum dağıtana yazdım bir kişi hariç hiçbiri yollamadı tohumları eger isterse bana tohum gönderen arkadaşa büyük bir zevkle çiğdemlerimden yollıyacağım . Sabah oğlumu bıraktıktan sonra yol kenarında koyu mor renkli muhteşem yabani çalılar dikkatimi çekti sanırım yabani lavanta böyle bir güzellik ve koku çekti beni ,sabahın altısı kimsecikler yok ,dayanamadım tırmandım,bir tarafta lavantalar,diğer tarafta yabani çan çiçekleri,diğer tarafta acı bakla,diğer tarafta da hey yeri sarmış ve mor mor açmış kekikler...Dedim kendi kendime ben cennetteyim. Hepsinden usulca çektim. Acı bakla,lavanta kazık köklü idi .Hepsini ektim bakalım ne olacak... Tohumdan ektiğim çiçeklerim yaklaşık 5-6 cm olmuştu onları bahçede belirli noktalara ektim. Yine domates ,salatalık ,kavun,karpuz,kabak fidelerini ektim.Pazardan beri çabalıyorum hala çok iş var. Çenem düştü iyice. Sevgiler

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön