View Single Post
Eski 06-05-2009, 13:34   #181
kon4224
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-02-2008
Süs Havuzu ve Bitkileri

İyi Günler Sayın Muratkocak68,

Ben Ankara Gölbaşı'nda hobi bahçemde süs havuzu içinde koi balıkları ve bitkiler besliyorum. Bitki olarak nilüfer, Japon şemsiyesi ve su süseni havuzda bulunuyor.

Burada dikkat etmeniz gereken havuzun derinliği; havuz kademeli ise en derin yeri en az 1 metre civarında olmalı. Çünkü tahmin edebileceğiniz gibi kışın havuz buz tutuyor. (Ben önceki sene -20 civarı sıcaklık ölçmüştüm.) Ben tahminen suyun 30-40 cm. üstü buz tutuyor diye düşünüyorum. Bu yüzden bitkileri su yüzeyinin yaklaşık 50 cm. altına koymak gerekiyor. Donmaması için. Bu hafta sonu nilüferlerin ve Japon şemsiyelerinin yapraklar çıkardığını ve su yüzeyindeki yaprakları gördüm.

Balık olarak ise koi ve gümüş atmıştım havuza geçen kışı sorunsuz geçirdiler. Bu kış ise havuz suyu daha bulanık olduğu için balıkları göremedim. (filtreler çalışmadığı için) Fakat cumartesi günü yem atmıştım pazar günü yemler yoktu demekki yaşıyorlar. Fakat gümüşler hızlı balık olduğu için koilerden yavru alamadım. Onları havuzdan çıkartmıştım kışa girerken. Halen akvaryumdalar. Isı yaklaşık 7 derecenin altına düşünce balıklara yem vermeyi kesiyorum ve su devir pompalarını kapatıyorum. Kışı sorunsuz geçiriyorlar.

Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama ben bitkileri Ankara Karşıyaka Mezarlığı karşısındaki seralardan almıştım. Onlarda nilüferlere çok yüksek fiyat istemişlerdi. Ama 2 senedir Practiker baharın su bitkileri getiriyor ve fiyatları çok ucuz. (Karşıyaka'dakilere göre) (Ayrıca yurtdışından da getirmiştim.)

Balıklara gelince ben de zaten akvaryum merakı olduğu için balık ithalatçısı arkadaşlarımdan alıyorum. İstanbul'da da olduğunu biliyorum. Bu konuda yardım isterseniz size başka bilgilerde verebilirim.

Sağlıcakla kalın.

kon4224 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön