View Single Post
Eski 06-05-2009, 11:38   #106
tabiat
Ağaç Dostu

tabiat's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2006
Yorulmak falan yok sayın omer.tuncer rica ederim.
1 - Elektrik
Ben 2 adet pompa kullanıyorum. Saatlik tüketimleri : biri 95w diğeri 78 w . Yani günlük ikisi toplam 4.15 kw elektrik tüketiyor.

2- Su
Sistemin biri 1000, diğeri 500 lt su kapasiteli. Ancak bitki kökleri büyüdükçe aldığı su miktarı azalıyor. Şöyle kabaca hesaplanabilir. Her ikisi için haftalık
1.5 ton besin eriyikli su +
1.5 ton kökleri yıkamak için su
700 lt azalan miktarı takviye için besin eriyikli su ( her bir besleme kabına günlük yaklaşık 50 lt su ilave ediliyor.
3- ec si düşmüş su ne yapıldı?
Benim devir daim tanklarımın haricinde birde besleme tanklarım var. O hafta korumam gereken ec aralığında çözeltiyi buna hazırlayıp takviyeyi onunla sağlıyorum. Buna rağmen ec de çok düşme varsa ayrı bir kapta 100 litre suda eritilecek gübreyi 10 litre suda eritip yoğun bir çözelti elde ediyorum ve bunu ölçülü kaplarla 1'er saat arayla sisteme takviye ediyorum. ( Bu arada sisteme giren su yaklaşık 15 dakika sonra tanka dönüyor ama karışım homojen olsun diye ölçüm ve takviyeyi saatlik yapıyorum)
4- Atık suyu ne yapalım?
Şahsen ben otel bahçesi için yetiştirdiğim çiçeklere veriyorum. Çok ta güzel büyüyorlar. Toprağın üstesinden gelemeyeceği bir tuzluluk yaratacağını sanmam. Çünkü ben çiçek viyollerine bu suyu tabandan veriyorum. Normal koşullarda tabandan yapılan sulama tuzun saksı veya viyol yüzeyinde gözle görülür bir tuzlanmaya sebep olur. Ancak viyollerde böyle birşeyle karşılaşmadım.

tabiat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön