Konu: Nane
View Single Post
Eski 06-05-2009, 06:18   #30
Kemal Kabcık
Ağaç Dostu

Kemal Kabcık's Avatar

Giriş Tarihi: 19-08-2007
Paylaşıma Katılan Duyarlı Dostluklara; TEŞEKKÜRLER!. SAYGILARIMLA!.

Saygıdeğer arkadaşlar;

Nane üretimi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum!. Şimdilik; pazardan aldığım, gelişmiş ve kahverengiye dönüşmüş, nane dallarını, su kabı içerisinde, nanelerimi köklendirme çabası içersindeyim!. Bu bilgiyi ve deneyimi; patronumdan edinmiştim!. Patronum; balkonunda yetiştirdiği naneleri dibinden biçer, nane gövdesine zarar vermeden, nane yapraklarını ayıklar ve daha sonra, yapraklarından temizlenmiş nane dallarını su içerisinde bekletmeye alır!. Bu işlemi yapmaktaki amacı; nane dallarını köklendirebilmek içindir. Köklenen nane dallarını, daha sonra toprağa dikerek, yeni bir nane fidesi elde eder!.

Şu an elimde; yarım litrelik su şisesinden elde ettiğim küçük saksılarda, boyu 15 cm. olan nane fidesi olarak yetiştirmeye çabaladığım nane dallarım var!. Su şiseninin altını delmedim ve saksılara bolca su ekledim!. Bu şekil nanenin istemiş olduğu, bol sulu yetiştirme ortamını, nane fidesinin kullanımına sundum!. Yani, torflu saksı içersinde su birikimi sağlayacak biçimde, çalışma sergileyip, nanelerime yararlı olmaya çabalıyorum!. Şu an nanelerim sağlıklı bir biçimde gelişiyor; dün, su içersinde kök uçları beliren nane dallarımı saksılarına dikmiştim!. Nane dalları; su içerisinde beklerken; kök ucu gelişimi ile birlikte filiz vermeye başlamıştı!. Şu an için; su içersinde kök salan ve dalları filizlenen nane fideleri, torflu ve bol sulu saksı içersinde de, canlılığını muhafaza etmektedir!.

Nane fidesi gelişmerinden; siz değerli arkadaşlarımı: haberdar etmeye çabalayacağım!. Şu an beklemedeyim ve gelişim gösteren nane fidelerimle; paylaşım için var olduğumu asla unutmayacağım!. Umarım; nane fidesi yetiştiriciliği kolaylıkları ile: nane üretimi bolluğu ve bereketi ile, ev ekonomisine kaktıda bulunabilmeyi başarırız!.

SAYGILARIMLA!. TEŞEKKÜRLER!.

Kemal Kabcık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön