Affedersiniz Sn.
Lonicera; gecikti fotoğraflar biliyorum. Son günlerde ve gecelerde elim aşırı yoğun; yetiştirmem gereken bir işten kaynaklanıyor, ondan. Affola.
Bu akşam fotoğraflayacağım; ekleyeceğim; söz
Sn.
Kahraman Koray,
Yazınızdan özellikle koyu renkle alıntıladığım üzere,bahçede toprağa dikilen bitkinin köklerinin yayılma alanı bulabilme imkanı ile zavallı minicik bir SAKSI'daki yayılma imkanının dağlar kadar farklı olduğunu zannediyorum. Öte yandan, kendi minik saksımda 3 ayrı kökün 3 yılı aşkın süredir sağlık ile yaşaması da sizin tezinizi destekler gibi görünmekte.
Bu konuda teknik üyelerimizden ve ustalarımızdan danışma ihtiyacımız var sanırım.
Bir minik saksıya 3-4 kök gardenyanın dikilerek satışa sunulmasında ise, sizin öngördüğünüz durumdan ziyade, sadece daha bol yapraklı ve dolgun görüntü sağlayabilmek ve böylece de gardenyalarının satışını hızlandırmak üzere tamamen ticari bir kaygı ile hareket edildiğini düşünüyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kahraman Koray
... Birkaç kök bir arada düşüncesinde dayanağım... toprağa yatırdığınızda... O nedenle bir saksıda başka bir ağacın varlığı gardenyayı rahatsız etse de birden fazla gardenyanın bir arada olmasının bir sakıncası da yok gibi... Zaten öyle olmada satın aldığım ve hollandadan gelen ithal gardenya saksısında 15 cm lik saksıya 3-4 kök gardenyayı bir arada dikmezlerdi diye düşünüyorum.
|